Ungārija laipni gaida ārzemniekus par ceturtdaļmiljonu eiro

foto marcopolohostel.com
foto marcopolohostel.com

Ungārijā dzīvošanas atļauja tiks piešķirta investoriem, kuri gatavi iegādāties valsts obligācijas par 250 tūkstošiem eiro, vēsta portāls uralinform.ru

Ar laiku uzņēmīgi ārzemnieki varēs pretendēt arī uz Ungārijas pilsonību. Valdošās partijas „Fides” sagatavotais attiecīgais likumprojekts tiks izskatīts valsts parlamentā, ziņo britu The Daily Telegraph. Dokumenta mērķis ir palīdzēt Ungārijai likvidēt nacionālo parādu.

Minētais priekšlikums izsaucis Eiropas Savienības locekļu kritiku, kuri izteica pieņēmumu, ka visaktīvāk ungāru viesmīlību izmantos Ķīnas iedzīvotāji. Likumprojekta autori to nenoliedz. „Ķīnieši vairākkārt lika saprast, ka mums jāstimulē viņu investīcijas Ungārijā, - paziņoja viens no likumprojekta autoriem, parlamenta deputāts no partijas „Fides” Mihajs Babaks. – Ja cilvēks kļūst par mūsu valsts pilsoni, viņam rodas vairākas investīciju iespējas. Šādā veidā mēs varam piesaistīt kapitālus no tā saucamās „trešās pasaules” un palīdzēt valstij samazināt parādu apjomu”, - uzskata deputāts. Tomēr, saskaņā ar speciālistu prognozēm, līdz ar Ungārijas dzīvošanas atļauju aziāti iegūs arī tiesības bez vīzas ceļot pa Eiropu un ASV, kā arī bez ierobežojumiem dibināt  uzņēmumus ES valstīs. 

ES Ungārija pievienojusies 2004.gadā. 2011.gada novembrī Budapešta griezās Starptautiskajā valūtas fondā (SVF) un saņēma aizdevumu 15-20 miljardu ASV dolāru apmērā uz 3-4 gadiem. Tam par iemeslu bija valsts nespēja likvidēt parādus, kuri gada beigās sasniedza IKP 85%. 2012.gada janvārī ES vadība atteica līdzekļu piešķiršanā. Turklāt ES un Ungārijas attiecības saasinājās pēc jaunās konstitūcijas pieņemšanas valstī, ziņo „Uralinformbjuro”.


Написать комментарий