'Sauber' komanda apstiprina Niko Hilkenbergu

foto gpupdate.net
foto gpupdate.net

”Sauber” komanda ir apstiprinājusi, ka Niko Hilkenbergs 2013.gada sezonā startēs Šveices komandas sastāvā.

25 gadus vecais vācietis šogad bija ”Force India” sastāva un līdzšinējās 17 sacīkstēs izcīnīja 49 punktus, kas bija pietiekami labs sniegums, lai arī ”Ferrari” komanda izvērtētu viņu kā Felipes Masas aizstājēju. Tomēr pēc Masas palikšanas ”Ferrari” vienībā, Hilkenbergs vienojās ar ”Sauber” komandai, kurai ir ļoti cieša sadarbība ar ”Ferrari” vienību.

”Nevaru vien sagaidīt, kad sākšu darbu ”Sauber” sastāvā,” paziņoja Hilkenbergs, kurš savulaik debitēja ”Williams” vienībā. ”Tā ir ļoti laba un konkurētspējīga komanda. Turklāt šajā komandā tieši jaunie piloti tradicionāli ir spējuši parādīt savus talantus. Tagad arī es vēlētos sekot šai tendencei. ”Sauber” komanda šobrīd pārdzīvo ļoti pozitīvas izmaiņas un augšupeju – es domāju, ka kopā mēs varam daudz sasniegt.”

Jāpiebilst, ka ”Sauber” komandas otrs pilots pagaidām nav apstiprināts – kā reālākie kandidāti uz šo vietu ir ”Telmex” jaunais pilots Estebans Gutiress un esošais braucējs Kamui Kobajaši, kuram gan nepieciešams sponsoru atbalsts, lai šo vietu saglabātu. Tostarp ”Force India” komandas sastāvā turpinās startēt Pols di Resta, kamēr uz Hilkenberga vietu pretendē vairāki piloti – viens no tiem ir arī bijušais komandas braucējs Adrians Zutils, kurš izlaida šo sezonu.


Написать комментарий