„Hitachi”, iespējams, plāno pamest Lietuvu

foto 4-traders.com
foto 4-traders.com

Pie šāda secinājuma šodien, 30.oktobrī, nonāca daži Lietuvas plašsaziņas līdzekļi pēc aģentūras „BNS” paziņojuma, ka japāņu korporācija esot parakstījusi līgumu par AES būvniecību Lielbritānijā, vēsta portāls Regnum.ru

Tomēr „Hitachi” pārstāvji apgalvo, ka korporācija neplāno atteikties no projekta Lietuvā, un vienošanās ar britiem nav lietuviešu projekta alternatīva.

„Hitachi” komunikāciju menedžeris Terrijs Kubo „BNS” paziņojis, ka lietuviešu Visaginas AES stratēģiskā investora – japāņu koncerna „Hitachi” darījums ar vācu energokompānijām „RWE” un „E.ON” par britu kompānijas iegādi, kura iesaistīta AES „Horizon Nuclear Power” būvniecībā, nekādā veidā neietekmēs lietuviešu AES projektu. 
„”Hitachi” kopā ar VAES un citiem reģionālajiem partneriem  turpinās VAES projekta sagatavošanas darbus. Lielbritānijā realizētais projekts nekādā veidā neietekmēs VAES projekta gaitu”, - teica Kubo otrdien.

„Hitachi” ziņo, ka darījums ar „RWE” un „E.ON” tiks noslēgts novembra beigās, līdz ar ko uzņēmums sāks jaunu AES būvniecību Lielbritānijā.  Saskaņā ar aģentūras „Bloomberg” informāciju, darījuma summa varētu sastādīt 600 miljonus sterliņu mārciņu (967 miljonus dolāru). 
IA „REGNUM” jau vēstījis, ka konsultatīvajā referendumā par AES būvniecību Lietuvā vairāk nekā 62% lietuviešu izteicās pret šo projektu.


Написать комментарий