ASV meklēts pakistāniešu ekstrēmists piedāvājis humāno palīdzību vētrā cietušajiem

foto marketwatch.com
foto marketwatch.com

Radikālais Pakistānas islāmists, par kura notveršanu ASV ir izsludinājusi desmit miljonu dolāru (5,4 miljoni latu), piedāvājis palīdzību vētrā “Sendija” (“Sandy”) cietušajiem ASV iedzīvotājiem, vēsta raidsabiedrība CNN.

Starptautiskajā meklēšanā izsludinātais Hafizs Muhamads Saids ir labdarības organizācijas ”Jamaat-ud-Dawa” vadītājs, vēsta CNN. Viņš paziņojis, ka, ja ASV atļaus, organizācija palīgā cietušajiem sūtīs ārstus, glābējus, humāno palīdzību, kā arī pirmās nepieciešamības preces un medikamentus. Maz ticams, ka ASV pieņems šo piedāvājumu, norāda CNN.

Vašingtona uzskata, ka Saids piedalījies 2008. gadā Mumbajas teroraktu, kuros gāja bojā 166 cilvēku, organizēšanā, vēsta raidsabiedrība. Saids šīs apsūdzības noraida.

”Jamaat-ud-Dawa” vadītājs paziņojis, ka zina par to, ka ASV ir izsludinājusi atlīdzību par viņa galvu, bet, tik un tā uzskatot par pienākumu palīdzēt nelaimē nonākušajiem. Islāms paredz palīdzēt tiem, kam tas nepieciešams, ”neatkarīgi no viņu pārliecības un ticības”, paziņojis Saids. Viņš arī norādījis, ka ”Jamaat-ud-Dawa” ir jau palīdzējusi ārvalstīm - Indonēzijai un Šrilankai. Saids uzsvēris, ka ne no viena neslēpjas un ka ASV pārstāvji var jebkurā brīdī pārrunāt ar viņu izvirzītās apsūdzības.

ASV nav reaģējusi uz Saida paziņojumu.

Organizācijas ”Jamaat-ud-Dawa” militārais spārns ASV, Indijā un virknē citu valstu tiek uzskatīts pat teroristisku grupējumu, bet Saids esot viens no tā dibinātājiem.

Vētra ”Sendija” pēdējās dienās radīja milzīgus postījumus ASV austrumu piekrastē. Vairāk nekā 40 cilvēki ir gājuši bojā, bet postījumu novēršana izmaksās desmitiem miljardus dolāru. Vētra trešdien virzās tālāk iekšzemē un tās spēks samazinās.


Написать комментарий