Beļģijas cietumā pazaudētas 180 kameru atslēgas

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Cietumā Beļģijas pilsētā Lēvenā darbinieki jau gandrīz nedēļu nevar atrast 180 kameru atslēgas. Tas nācis gaismā, kad administrācija nolēma nomainīt ”pašas nozīmīgākās” slēdzenes, vēsta aģentūra ”Itar-Tass”, atsaucoties uz vietējo laikrakstu ”Het Laatste Nieuws”.

Pazudušais atslēgu saišķis piederējis cietuma mācītājiem, liecina avīzes rīcība esošā informācija. Tajā bijušas atslēgas no 180 kamerām un 20 durvīm, kas savieno dažādus iestādes sektorus. ”Tas, kurš tās atradīs, iegūs pilnīgu rīcības brīvību šajās sienās,” ar satraukumu paziņojis kāds cietuma darbinieks.

Saskaņā ar noteikumiem cietuma administrācijai par atslēgu pazušanu bija nekavējoties jāpaziņo Valsts ieslodzījuma vietu pārvaldei, bet tā nolēmusi atlikt ziņojuma iesniegšanu, cerot atslēgas vēl atrast. Laikraksts vēsta, ka atslēgas joprojām nav atrastas. Turklāt ir noskaidrots, ka cietuma atslēgu uzglabāšanas kaste netiek apsargāta.

Laikraksts norāda, ka šis nav pirmais incidents Lēvenas cietumā. Iepriekš te ir atbrīvots ieslodzītais, kura sods vēl nebija izciests, aizmirsts pierakstīt mirušā vārdu un pazuduši ieslodzītie.


Написать комментарий