Latvijas handbolisti piekāpjas Londonas Olimpiādes ceturtajai spēcīgākajai izlasei Ungārijai

foto handball.lv
foto handball.lv

Latvijas handbola izlase trešdien izbraukumā ar zaudējumu sāka 2014.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas otro posmu, ar 25:32 (14:18) piekāpjoties Londonas olimpisko spēļu ceturtajai spēcīgākajai komandai Ungārijai.

Latvijas izlasei sešus vārtus guva Dainis Krištopāns, pa trīs vārtiem – Ģirts Lilienfelds un Ingars Dude. Ungāriem sešus vārtus guva Gabors Čašars, bet pa pieciem vārtiem – Kornels Naģs, Gergeli Harsanji un Tamašs Makšai.

Latvijas izlase cienījami iesāka maču un pāris reizes pat izvirzījās vadībā pirmajā puslaikā, taču daudzie noraidījumi jau pirmajās puslaikā ļāva ungāriem nedaudz uzelpot vieglāk. Vēl astoņas minūtes pirms pārtraukuma rezultāts bija neizšķirts 12:12, bet Ungārija tad veica pirmo izrāvienu un puslaiku noslēdza 18:14 savā labā.

Otrā puslaika sākumā Ungārija panāca arī sešu vārtu pārsvaru, bet Latvija pēc Krištopāna ”šāvieniem” pietuvojās līdz 18:21. Tajā brīdī Latvijai bija divu spēlētāju vairākums, iespēja vēl vairāk samazināt starpību, taču notika tieši pretējais. Latvija ielaida vārtus, nopelnīja vēl arī noraidījumu, un ungāri šajā brīdī salauza Latvijas pretestību. Ungāri turpinājumā 15 minūtēs veica izrāvienu 10:2 un panāca 31:20. Pēdējās minūtēs Latvija gan atspēlējās un paglābās no sagrāves, tomēr ungāru uzvaru apdraudēt nespēja.

Nākamo maču Latvija aizvadīs sestdien, kad Dobelē uzņems Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļniekus horvātus. Vēl šajā grupā Latvijas pretiniece ir Slovākija.


Написать комментарий