Daugavpilī samazinājies zādzību skaits, bet pieaudzis alkohola reibuma stāvoklī esošo autovadītāju skaits

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Valsts policijas Latgales reģionālajā pārvaldē notikušajā atskaites sapulcē tika sniegta informācija par pārvaldes darba rezultātiem šī gada 9 mēnešu laikā. Latgales reģionālās pārvaldes vadītājs Juris Pastars ziņoja, ka, pateicoties paveiktā darba lielam apjomam un labi organizētiem operatīvajiem pasākumiem, Daugavpilī un reģionā likumpārkāpumu skaits ir samazinājies.

Tika ziņots, ka mūsu pilsētā samazinājies zādzību, tostarp arī automašīnu zādzību skaits, kā arī smago kriminālpārkāpumu skats. Nedaudz samazinājies ekonomisko noziegumu skaits. Tika veikti vairāk nekā 1 000 reidi nelegālās tirdzniecības vietās un tiek turpināts aktīvi cīnīties ar „točkām”, jāmin, ka šajā procesā piedalās arī parastie iedzīvotāji.

Saskaņā ar Ceļu policijas datiem, šī gada 9 mēnešos reģionā reģistrēti gandrīz 600 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gājuši bojā 29 cilvēki, tostarp 9 cilvēki no Daugavpils.
Pēdējā laikā ievērojami pieaudzis alkohola reibumā stāvoklī esošo autovadītāju skaits, tāpēc situācija uz ceļiem joprojām ir sarežģīta. Tomēr, pateicoties ceļu inspektoru kvalitatīvajam darbam un profilakses pasākumiem, tiek novērsts diezgan liels CSN skaits.

Tika atgādināts, ka arī gājējiem jārūpējas par savu drošību – tumšajā diennakts laikā jānēsā gaismu atstarojoši elementi.

Vēl viena Latgales reģiona aktuālā problēma – nelegālo ieroču glabāšana un izmantošana. Šobrīd Latgalē konstatēti ap 6 000 ieroču īpašnieki, kuru rīcībā atrodas vairāk nekā 10 000 šaujamieroču vienības. Jāmin, ka tikai ap 5 000 cilvēku ir mednieki. Reģionā palielinājies noziegumu skaits, kuros tiek nodarīti smagie miesas bojājumi un izmantoti nelegāli ieroči.


Написать комментарий