Latgales Kultūrvēstures muzejs akreditēts līdz 2017.gadam

publicitātes foto
publicitātes foto

Latgales Kultūrvēstures muzejs (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) ir saņēmis oficiālu LR Kultūras ministrijas apliecinājumu, ka atkārtoti ir akreditēts uz nākamajiem pieciem gadiem (līdz 2017.g.), tas nozīmē, ka muzeja darbība ir kvalitatīva un ilgtspējīga, orientēta uz sabiedrības interesēm un vajadzībām, informē Latgales Kultūrvēstures muzejs.

1.oktobrī Latgales Kultūrvēstures muzejā viesojās akreditācijas komisija, kas nu jau trešo reizi ik pēc 5 gadiem klātienē iepazinās gan ar muzeja dokumentāciju un krājuma glabāšanas situāciju, gan ar muzeja piedāvājumu dažādām sabiedrības grupām.

Akreditācijas komisija secināja, ka iepriekšējās akreditācijas (2007.g.) ieteikumi ir izpildīti – projekta „Latgales kultūrvēstures muzeja ēku kompleksa rekonstrukcija” rezultātā ir iegūtas telpas krājuma glabāšanai, ir novērstas neprecizitātes krājuma klasifikatorā attiecībā uz tekstilijām, interaktīvais krājums ir nodalīts kā patstāvīga izglītojošajās nodarbībās izmantojamā priekšmetu kolekcija, kas netiek iekļauta muzeja krājumā.

Patīkami, ka akreditācijas komisija pamanīja un īpaši atzinīgi novērtēja muzeja darbinieku profesionalitāti un aizrautību, realizējot muzeja ieceres. Darbības pilnveidošanai komisija ieteica turpināt sakārtot muzeja krājumu un uzlabot tā glabāšanas apstākļus, iegādājoties krājuma priekšmetu izvietošanai vajadzīgās mēbeles un iekārtas.

Ļoti ceram, ka ikviens rēzeknietis ir gandarīts par valsts atzinumu, jo muzeja darbības būtība ir katra cilvēka iekšējā pārliecībā, ka muzejs caur daudzu personību stāstiem un priekšmetiem ir saikne starp pagātni un nākotni.



Написать комментарий