ASV vēstnieka vietniece Karina Maklelanda iepazīst Ludzu

foto ludzaspils.lv
foto ludzaspils.lv

Ludza ir septītā pilsēta, kurā ir skatāma ceļojošā izstāde par godu Latvijas un ASV diplomātisko attiecību gadadienai. Lai vairāk iepazītu Latvijas mazpilsētas, braucienā uz Ludzu devās ASV vēstnieka vietniece Karina Maklelanda (Caryn McClelland), informē Ludzas novada pašvaldība.

Diplomāte tikās ar Ludzas novada pašvaldības vadību, domes deputātiem un novada uzņēmējiem. Tikšanās laikā tika runāts par Latvijas lomu transporta un stratēģisko koridoru veidošanā, uzņēmējdarbības problēmām Latgalē. Tika pārrunātas sadarbības iespējas, salīdzināta uzņēmējdarbība Latvijā un Amerikā. Maklelandas kundze pastāstīja, ka Amerikā jaunajiem biznesmeņiem parasti palīdz lielie uzņēmumi jeb „Biznesa eņģeļi”, ieguldot līdzekļus jauna uzņēmuma pamatos vai attīstībā. Savukārt Latvijā uzņēmēji bieži vien sadarbojas ar bankām un šī pieredze ne vienmēr ir pozitīva. ASV pastāv uzskats, ka labs biznesmenis ir tas, kurš trīs reizes piedzīvojis neveiksmi un tomēr spējis atsākt visu no jauna. Karina Maklelanda apmeklēja Ludzas novada Bērnu un jauniešu centru un tikās ar vidusskolēniem. Jauniešus interesēja pieredzes apmaiņas braucienu un skolu sadarbības iespējas. Diplomāte informēja tikšanās dalībniekus par izglītības sistēmu un iespējām Amerikā. Interešu izglītība ASV netiek finansēta no valsts puses, bet gan no sponsoru vai privāto finansētāju līdzekļiem. Sarunas gaitā tika apspriesti arī multinacionālās sabiedrības labas sadzīvošanas pamatprincipi.

Atklājot izstādi par godu Latvijas un ASV diplomātisko attiecību 90. gadadienai Ludzas Tautas namā, ASV vēstnieka vietniece izteica pārliecību, ka draudzībai un sadarbībai starp mūsu valstīm ir laba nākotne. Izstādē ir daudz izzinoša materiāla un tā ir skatāma līdz valsts svētkiem – 18. novembrim.

Maklelandas kundze pārskata ekskursijā iepazinās ar senāko Latvijas pilsētu un dalījās savos iespaidos par Latgali. Diplomāte atzina, ka latgalieši tiešām ir ļoti viesmīlīgi un sirsnīgi.


Написать комментарий