Atšķirībā no saviem 500 latus ik mēnesi pelnošajiem kolēģiem, Daugavpils pilsētas domes deputāti saņem 100 latus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, deputāta darbs pilsētas domē ir sarežģīts un atbildīgs, jo pašvaldības deputātam labi jāorientējas vairākās nozarēs, jāpieņem svarīgi lēmumi, jāpiedalās budžeta izstrādē utt.

Šobrīd valstī tiek apspriesti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ieteiktie grozījumi likumā „Par pašvaldībām”. Ministrijas valsts sekretāra vietniece portālam Gorod.lv pastāstīja, ka ieteikto grozījumu mērķis ir vietējo varas orgānu deputātu skaita samazināšana un interešu konfliktu novēršana, kas rodas amatu savienošanas dēļ. Aizliegums savienot amatus nekādā ziņā nepieļaus, ka Domē nonāk cilvēki, kuri lobē savas intereses, tieši otrādi, tas piesaistīs jaunus cilvēkus ar svaigām idejām.

Ministrijā ir pārliecināti, ka jaunie grozījumi paredz pilsētas vai novada domes deputāta statusa izslēgšanu no likuma normas un deputāta pienākumu pildīšanu brīvajā no darba laikā, kas pilnībā izslēdz deputāta uzpirkšanas iespēju.

Jāatzīmē, ka Daugavpils pilsētas domes deputāti par savu darbu saņem nelielas algas – ap 100 latu apmērā, strādājot par ideju.
Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem, vairāku mūsu valsts pašvaldību deputāti aizvadītajā gadā saņēmuši darba algu 464-556 latu apmērā.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий