Francija nav konkurētspējīga

foto discoveryadventures.com
foto discoveryadventures.com

Francija nav konkurētspējīga ne tikai salīdzinājumā ar Ķīnu, bet arī ar pārējām Eiropas valstīm, paziņoja Pasaules Tirdzniecības organizācijas ģenerāldirektors Paskāls Lamī, informē portāls oko-planet.su

"Francijas konkurētspēja ārējā tirgū pēdējo 10 gadu laikā ir samazinājusies, tā ir zaudējusi daļu no Eiropas tirgus”, - teica Lamī intervijā CNBC. Pēc Lamī domām, Francijas konkurētspēja varētu samazināties vēl vairāk, šī gada 6.novembrī Francijas valdība Fransuā Olanda vadībā apspriedīs konkurētspējas paaugstināšanas pasākumus.

Budžeta taupības pasākumu ietvaros valdība jau akceptējusi nodokļu palielināšanu lieliem uzņēmumiem. Svētdien tapa zināms, ka ap 100 franču kompāniju vadītāju aicina samazināt darba algas nodokli par 30 miljardiem eiro (38,8 miljards dolāru). 

Pēc tikšanās ar Olandu Lamī paziņoja, ka prezidents apzinās darba tirgus reformu nepieciešamību. "Manuprāt, Francijas prezidents un valdība zina par reformu nepieciešamību, kas ļautu modernizēt valsti, valsts lielākā daļa pretojas pārmaiņām, jo franču vairākums uzskata savu valsti par drošu vietu, kurai apkārt esot baismīga pasaule”, - teica PTO ģenerāldirektors.


Написать комментарий