Par 10.vidusskolas direktoru kļūs Valija Salna, O.Dukšinskai pietrūka 8 balles

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 1.novembrī, Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komiteja atbalstīja Valijas Salnas kandidatūru Daugavpils 10.vidusskolas direktores amatam.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova pastāstīja, ka uz direktora vietu pretendēja 12 cilvēki. Komisija, kuras sastāvā bija arī trīs 10.vidusskolas kolektīva pārstāvji, izvērtēja visus kandidātus saskaņā ar izstrādāto vērtēšanas sistēmu, kā arī piedalījās darba intervijās. Rezultātā tika atlasīti 3 kandidāti – Valija Salna (130 balles no 140 maksimālajām), Olga Dukšinska (122 balles) un Vita Ļubarska (114 balles), savukārt deputātu akceptēšanai tika piedāvāta kandidatūra, kura ieguvusi vislielāko punktu skaitu.

Apspriežot šo jautājumu, tapa zināms, ka 12 kandidātu vidū bija 2 vidusskolas kolektīva izvirzītie pretendenti. M.Isupova paskaidroja, ka kolektīvam nebija vienotā viedokļa, tāpēc tika nolemts nedot priekšroku nevienam no šiem pretendentiem. M.Isupova paziņoja, ka bija saņēmusi 30 skolas darbinieku parakstīto vēstuli par viena kandidāta atbalstu, taču pie viņas griezās arī citi darbinieki, kuri izvirzīja citas kandidatūras. Vispārējās un profesionālās pārvaldes vadītāja atzīmēja, ka, ja nākotnē izveidosies situācija, kurā kolektīvs atbalstīs tikai vienu pretendentu direktora amatam, iespējams, ka konkurss netiks rīkots.

Pēc jautājumu uzdošanas V.Salnai un viņas vidusskolas attīstības koncepcijas noskaidrošanas, deputāti ar balsu vairākumu atbalstīja piedāvāto kandidatūru. Ludmila Smikova atturējās no balsošanas, paskaidrojot, ka neiebilst pret V.Salnu, taču atbalsta citu kandidatūru. Pēc jautājuma saskaņošanas Izglītības un zinātnes ministrijā un izziņas par nesodāmību saņemšanas šī gada 8.novembrī lēmumu par jaunas direktores apstiprināšanu pieņems Domes deputāti.

Valija Salna (dzimusi 1961.gadā) no 1992.gada strādā par J. Raiņa Daugavpils 6. Vidusskolas direktora vietnieku, pirms tam strādāja 16.vidusskolā par latviešu valodas skolotāju, un par krievu valodas skolotāju Cēsīs un Siguldā. 1984.gadā absolvēja Daugavpils pedagoģisko institūtu, kur studēja krievu valodu un literatūru un latviešu valodu. Šobrīd viņas iegūtā izglītība tiek pielīdzināta akadēmiskajam maģistra grādam. V.Salna apmeklējusi arī vairākus kvalifikācijas paaugstināšanas kursus.


Написать комментарий