V.Nadeždins: Gribētos, lai Daugavpilī tiktu vairāk pieprasīts vidējās kvalifikācijas darbaspēks

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pilsētas pašvaldība ziņo, ka Daugavpilī gada laikā bezdarbnieku skaits samazinājies par 648 cilvēkiem. Šobrīd pilsētā oficiāli reģistrēti 4 723 bezdarbnieki, kas ir pietiekami liels skaits.

Neskatoties uz rūpniecības pieaugumu, bezdarbnieku skaita ievērojams samazinājums pilētā nav vērojams. Daugavpils pilsētas domes Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins portālam Gorod.lv paskaidroja, ka ražotās produkcijas apjomu pieaugums saistīts ar darba ražīguma palielināšanos, ražošanas modernizāciju un jauno tehnoloģiju ieviešanu.

V.Nadeždins atzīmē, ka šobrīd darba tirgū tiek pieprasīti ļoti augsta līmeņa speciālisti, kuru Daugavpilī nav daudz. „Gribētos, lai Daugavpilī tiktu vairāk pieprasīts vidējās kvalifikācijas darbaspēks. Taču uzņēmumos bieži vien ir vajadzīgi augstas klases speciālisti, kuru pilsētā nav, tāpēc viņi tiek aicināti no ārzemēm”, - paziņoja V.Nadeždins.
Jāatzīmē, ka uzņēmēju maksātie nodokļi par realizētās produkcijas apjomu pašvaldībā nonāk pastarpināti. Pilsētas budžetu papildina iedzīvotāju ienākuma nodoklis, tāpēc pašvaldībai ir izdevīga darba algu un nodokļu maksātāju skaita palielināšanās.


Написать комментарий