Daži deputāti no Daugavpils neatbalstīja nodokļa samazināšanu apkurei 1

foto news.nikcity.com
foto news.nikcity.com

Daugavpils komunālās saimniecības jomas kurators, vicemērs Vjačeslavs Širjakovs portālam Gorod.lv paziņoja, ka atbalsta Rīgas domes priekšlikumu samazināt PVN likmi siltumapgādei līdz 5%. „Esošajā ekonomiskajā situācijā šī samazināšana atvieglotu cilvēku dzīvi ziemas periodā. Bet izskatās, ka valsts izlēmusi saglabāt iespēju papildināt valsts budžetu, pateicoties šis nodoklim”, - atzīmēja V.Širjakovs.

Atgādināsim, ka vakar, 1.novembrī, pie Saeimas ēkas notika pikets par PVN samazināšanu apkurei, kurā piedalījās simtiem cilvēku, tostarp arī daugavpilieši. Tomēr tautas viedoklis palika neuzklausīts – Saeima nobalsoja pret priekšlikumu par nodokļu nastas samazināšanu.

Par PVN likmes samazināšanu siltumenerģijai no esošiem 12% līdz 5% nobalsoja 44 deputāti, 41 deputāts nobalsoja pret un 8 atturējās. Sakarā ar to, ka atturējušos deputātu balsis tiek skaitītas kopā ar „pret” nobalsojušo deputātu balsīm, lēmuma projekts netika atbalstīts. Savu izvēli nobalsot pret priekšlikumu daudzi deputāti motivēja, minot, ka tas ir pretrunā ar nodokļu politikas plāniem un veicinātu importa izejvielu apjoma palielināšanos.

Jāatzīmē, ka par nodokļa samazināšanu nobalsoja Dmitrijs Rodionovs, Marjana Ivanova-Jevsejeva un Rihards Eigims, Inese Laizāne nobalsoja pret, Jānis Lāčplēsis atturējās.


Написать комментарий

Tādi "deputāti no Daugavpils" neeksistē. Eksistē tikai Daugavpilī dzimuši, strādājuši vai dzīvojuši deputāti no noteiktām partijām, kas balso saskaņā ar savu partiju programmām un priekšstatiem par Latvijas attīstību.