Deputāte I.Laizāne: Ierosinājums samazināt apkures tarifu ir labs, taču mēs nevaram to atļauties

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šobrīd daudziem daugavpiliešiem ziema asociējas nevis ar sniegu un Jauno gadu, bet gan ar lieliem rēķiniem par apkuri.

Vakar, 1.novembrī, neskatoties uz notikušo piketu, kurā piedalījās simtiem valsts iedzīvotāju, Latvijas Republikas Saeima noraidīja Rīgas domes ierosinājumu samazināt nodokļa likmi apkurei no pašreizējiem 12% līdz 5%.

Saeimas deputāte no Daugavpils Inese Laizāne, kura nobalsoja pret ierosinājumu samazināt nodokļu nastu, savu lēmumu portālam Gorod.lv komentēja sekojoši: „Neskatoties uz to, ka apkures tarifa samazināšanas ierosinājums ir labs, mēs nevaram to atļauties, jo tas ir pretrunā ar valsts nodokļu politikas plāniem. Protams, šī samazināšana attiecas uz visiem iedzīvotājiem – gan uz tiem, kuri ar lielām grūtībām apmaksā rēķinus par apkuri, gan uz tiem, kuri neizjūt finanšu rakstura grūtības, bet nesteidzas maksāt par saņemto pakalpojumu.

Manuprāt, vairāk jādomā par to, kādā veidā varētu palīdzēt iedzīvotājiem veikt dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus.
Mūsu apvienība VL-TB/LNNK izteikusi priekšlikumu organizēt Saeimas komisiju, kas risinātu sociālās netaisnības jautājumus un uzlabotu situāciju.

Jo bijuši gadījumi, kad kļūdaino lēmumu pieņemšanas rezultātā radās nopietnas problēmas, ar kurām saskārās visi iedzīvotāji”, - uzskata deputāte Laizāne.

Izsakot savu viedokli par ierosinājumu samazināt PVN likmi apkurei, Saeimas deputāti no Daugavpils nebija vienisprātis – Inese Laizāne nobalsoja „pret”, Jānis Lāčplēsis atturējās, Marjana Ivanova-Jevsejeva, Rihards Eigims un Dmitrijs Rodionovs nobalsoja „par”.


Написать комментарий