Pabriks valdībā dalīs sarkanbaltsarkanās lentītes

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Otrdien Ministru kabineta sēdes sākumā aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) dalīs sarkanbaltsarkanās lentītes, aicinot ministrus un amatpersonas tās nēsāt pie apģērba Lāčplēša dienā, lai godinātu karavīrus, informēja Aizsardzības ministrija.

”Esmu gandarīts, ka akcija nēsāt pie apģērba sarkanbaltsarkano lentīti katru gadu gūst arvien lielāku popularitāti,” uzver Pabriks. ”Tā kā pagājušā gadā uzsāktā iniciatīva locīt lentītes guvusi tik lielu atsaucību, šogad Aizsardzības ministrija ir sagādājusi gandrīz 12 kilometrus sarkanbaltsarkanās lentītes, kuru salocīs Rīgā un reģionos.”


Aizsardzības ministrija jau piekto gadu aicina visus Latvijas iedzīvotājus Lāčplēša dienā pie apģērba piespraust sarkanbaltsarkanu lentīti, kas norāda uz 1919. gada 11. novembri, kad tika izcīnīta izšķirošā uzvara pār Bermonta karaspēku.

Latvijas armijas deviņdesmitās gadadienai veltītā logotipa centrālais elements ir stilizēts skaitlis 11 valsts karoga krāsās. Tas atgādina par 1919. gada 11. novembra uzvaru un līdzinās starptautiski atzītajam ”victory” jeb uzvaras simbolam.

No trešdienas līdz sestdienai lentīšu locīšanas pasākumi notiks Rīgā un reģionos - Alūksnē, Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Liepājā, Rēzeknē, Skrundā, Valmierā un Ventspilī, Viesītē.


Написать комментарий