Ņikitina, Tīrumniece un Maskaļenko labo Latvijas rekordus peldēšanā

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Latvijas sprinta čempionātā peldēšanā ar jauniem nacionālajiem rekordiem aizvadītajā nedēļas nogalē startējuši trīs sportisti, informē Latvijas Peldēšanas federācija (LPF).

Pirmais Daugavas sporta nama peldbaseinā pulcējošos skatītājus ar jaunu Latvijas rekordu spēja iepriecināt sporta kluba ”Delfīns” audzēknis Nikolajs Maskaļenko, kurš 50 metru brasa priekšpeldējumos distanci veica 27,72 sekundēs. Maskaļenko distanci veica par 68 simtdaļām ātrāk nekā līdzšinējais Latvijas rekordists šajā distancē Uldis Tazāns.


Lai gan finālā Maskaļenko peldēja lēnāk (28, 19 sekundes), ar to pietika, lai apsteigtu tuvākos sekotājus - Tazānu un Fjodoru Mjasojedovu un kāptu uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Savukārt sacensību otrajā dienā jauna Latvijas rekorda robežās peldēja daiļā dzimuma pārstāves. Tā vispirms ar jaunu Latvijas rekordu 50 metru tauriņstila finālpeldējumā – 27,25 sekundes – par Latvijas čempioni kļuva Gabriela Ņikitina, bet mirkli vēlāk rekordistu pulkam pievienojās jelgavniece Zane Tīrumniece. Tīrumniece vispirms, izcīnot uzvaru 50 metru uz muguras finālā, spēja atkārtot savu pirms nedēļas Rostokā sasniegto Latvijas rekordu – 29,71 sekunde, bet jau sacensību noslēgumā – kombinētajā stafetes peldējumā uzlabot to vēl par divām sekundes simtdaļām, paceļot Latvijas rekorda latiņu līdz 29.69 sekundēm.

Jāpiebilst, ka Latvijas sprinta čempionāts peldēšanā vienlaikus bija arī nacionālās atlases sacensības dalībai Eiropas un pasaules čempionātiem īsajā ūdenī. Atbilstoši LPF noteiktajiem atlases normatīviem, vietu dalībai XIV FINA pasaules čempionātam Stambulā (Turcija) ir nodrošinājuši trīs sportisti: Aļona Ribakova (200m brass), Nikolajs Maskaļenko (50m brass) un Uldis Tazāns (100m brass).


Написать комментарий