Vanda Kezika: Pārcelšanās pabalsts lauku iedzīvotājiem neizraisa mūsos nekādu entuziasmu

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Labklājība ministres Ilzes Viņķeles (Vienotība) ideja par tā saukto pārcelšanās pabalstu nav diez ko laba un reāla, ir pārliecināta Daugavpils novada domes vadība.

Pēc domes izpilddirektores Vandas Kezikas domām, ideja, pēc kuras vadoties bezdarbnieki saņems pabalstu 70 latu apmērā, lai segtu transporta un mājokļa izdevumus, neizraisa īpašu entuziasmu. “Godīgi sakot, šī ideja radīs iespēju lauku iedzīvotājiem pārcelties uz pilsētu. Piemēram, ja cilvēks ir atbraucis uz Daugavpili, atradis sev normālu darbu, noīrējis dzīvokli, var to apmaksāt, tad diez vai viņš gribēs atgriezties atpakaļ uz laukiem. Visdrīzāk viņš pārcelsies uz pilsētu kopā ar ģimeni.

Ja cilvēkam ir saimniecība, zeme, tad viņš neskaitās bezdarbnieks, viņš ir pašnodarbināta persona un nevar pretendēt uz šo pabalstu. Bet ja cilvēku laukos nekas netur, un viņš ir gatavs pārcelties uz pilsētu, nav izslēgts, ka lauku iedzīvotājs šo iespēju izmantos, lai beidzot nostātos uz kājām. Tas var novest pie tā, ka lauki un ciemi paliks tukši”, - pārliecināta Kezikas kundze.

Novada domes vadītāja Janīna Jalinska uzskata, ka piedāvātajam pabalstam tomēr ir savas gaišās puses: tas dot iedzīvotājiem iespēju palikt Latvijā un nedoties uz ārzemēm darba un labākas dzīves meklējumos.


Написать комментарий