No Sīrijas raidīti šāvieni trāpa Izraēlas patruļas automašīnai Golānas augstienē

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Izraēlas robežasardzes patruļas automašīnai Golānas augstienē pirmdiena trāpījuši no Sīrijas raidīti šāvieni. Neviens karavīrs incidentā nav cietis, atsaucoties uz Izraēlas armiju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Transportlīdzeklis ir viegli bojāts, bet tā pasažieri nav cietuši. Maz ticams, ka patruļas automašīna ir bijusi šāvēju mērķis, uzskata militārpersonas.


Savukārt sestdien trīs Sīrijas tanki, vajājot nemierniekus, iebraukuši demilitarizētajā buferzonā starp abām valstīm, ziņoja Izraēlas armija. Tanki cīnījušies ar nemierniekiem tajā pašā ciemā, no kura pirmdien raidīti šāvieni trāpījuši Izraēlas patruļai.

Izraēla pēc šiem incidentiem ir atkārtoti sūdzējusies ANO miera uzturēšanas misijai, kura novēro buferzonu starp abām valstīm, kuras formāli ir kara stāvoklī kopš Izraēla anektēja Golānas augstieni.

Savukārt svētdien robežas sētas tuvumā nokrita no Sīrijas izšauti mīnmetēja lādiņi, vēsta BBC. No Sīrijas izšauti lādiņi jau iepriekš nokrituši Izraēlas teritorijā. Izraēla uz to reaģēja ar sūdzību ANO novērotājiem.


Написать комментарий