Pēc pilsētas programmas Daugavpilī renovētas jau trīs mājas

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Pilsētas daudzdzīvokļu māju renovācijas programmas ietvaros ir renovēta jau trešā daudzdzīvokļu māja, kura atrodas Šaurā ielā 27. Ir gribētāji, kuri vēlas izmantot iespēju un nosiltināt ārējās sienas, nomainīt kāpņu telpas logus un durvis, veikt fasādes krāsošanu, arī šādas iespējas piedāvā veikt pašvaldība.

Atgādināsim, ka 80% domes finansējumu programma tika izmantota Kandavas ielā 4 un Imantas ielā 35. Būvdarbus Šaurā ielā 27 nesen pieņēma apkalpojošā organizācija un pavisam drīz notiks Celtniecības pārvaldes pieņemšana. Mājas iedzīvotāji izvēlējas neizmantot pilno mājas renovāciju ar 80% finansējumu, bet daļēju ar 60% finansējumu. Renovācijas darbos iekļāva: siltumapgādes cauruļu nosiltināšana, karstā ūdens cauruļu nomaiņa un nosiltināšana, jumta seguma nomaiņa, bēniņu nosiltināšana un kopējās izmantošanas telpās tika nomainīti logi.

Ir arī citi pretendenti, kuri vēlas izmantot pilsētas nosiltināšanas programmu. Par ēkas renovāciju domā Ģimnāzijas ielas 18 iedzīvotāji, kuriem jau ir izstrādāts tehniskais projekts un drīz tiks paziņoti konkursa rezultāti, un pēc tā iedzīvotāji paziņos savu galīgo lēmumu. Par programmu interesējas arī Teātra ielas iedzīvotāji.

Kas attiecas uz fasādes krāsošanu, kura arī ir pieejama ar 80% domes finansējumu, arī šeit iedzīvotāji izrāda interesi. Pēc papildus informācijas vērsās 18. novembra ielas 197 iedzīvotāji, kuri izskatīja iespēju nosiltināt mājas sienas, nokrāsot fasādi, nomainīt logus un durvis kāpņu telpās. Par šiem darbiem domā arī Ķieģeļu ielas mājas iedzīvotāji.

Atzīmēsim, ka programmas līdzekļi tiks iekļauti arī nākamā gada budžetā. Būvniecības summa būs atkarīga no budžeta iespējām un iedzīvotāju pieprasījuma.


Написать комментарий