Pašvaldības uzņēmums “Labiekārtošana-D” pabeigs gadu ar peļņu

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Daugavpils pašvaldības uzņēmums “Labiekārtošana-D” šogad veica ne tikai pilsētas pasūtījumus, bet arī uzvarēto komerckonkursu pasūtījumus. Līdz ar to, visdrīzāk, šo gadu uzņēmums pabeigs ar peļņu, tā portālam gorod.lv paziņoja vicemērs Vjačeslavs Širjakovs.

Uzņēmuma peļņa tiks apstiprināta domē, bet tā netiks ieskaitīta pilsētas budžetā, bet tā tiks novirzīta uzņēmuma attīstībā.

Vicemērs paskaidroja, ka uzņēmums veic dažādus labiekārtošanas un apzaļumošanas darbus pilsētā, kurus viņiem pasūta Komunālās saimniecības pārvalde. Tomēr atdot visus pasūtījumus pašvaldības uzņēmumam nevar, to neatļauj likums. Līdz ar to “Labiekārtošana-D” piedalās dažādos konkursos, un daudzos arī uzvar, piemēram, konkurss par atkritumu urnu uzstādīšanu Daugavpilī.

Kā atzīmēja Vjačeslavs Širjakovs, darbus, kurus teorētiski var atdot pašvaldības uzņēmumam, rīkot konkursu ir ļoti izdevīgi. Piemēram, dažus gadus atpakaļ dome aizvadīja konkursu saistībā ar pilsētas apzaļumošanas darbiem, kurus agrāk veica pašvaldības uzņēmums. Pēc tā varēja redzēt reālās un konkurētspējīgas darba izmaksas, kuru pamatā dome lika veikt šos darbus pašvaldības uzņēmumam. Šī situācija parāda, ka pašvaldības uzņēmums ne vienmēr veic darbus par zemākā cenām.


Написать комментарий