Rēzekne: oktobrī Administratīvā komisija izskatījusi 71 lietu

foto uc-vesta.ru
foto uc-vesta.ru

Kā informē Rēzeknes portāls, oktobra mēnesī Administratīvā komisija 4 atklātās sēdēs izskatīja 71 administratīvā pārkāpuma lietu, kā arī 1 slēgtā sēdē tika izskatīts jautājums par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļa piemērošanu nepilngadīgajai personai, informē Rēzeknes pilsētas domes Administratīvās komisijas priekšsēdētāja Margarita Voiciša.

Visvairāk tika izskatītas lietas par Rēzeknes pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpšanu (30 lietas) – iedzīvotāju naktsmiera traucēšana, pilsētas piegružošana ar sīkiem sadzīves atkritumiem, uzmākšanās iedzīvotājiem ar ubagošanu u.c. sabiedriskās kārtības normu pārkāpšana.

Joprojām daudz lietu tika izskatīts par Rēzeknes pilsētas teritorijas uzturēšanas un labiekārtošanas noteikumu pārkāpšanu (20 lietas), t.i., zāles nepļaušanu un zemes gabala nesakopšanu gan īpašumā esošajā teritorijā, gan tai piegulošajā teritorijā. Četrām personām par šādu administratīvo pārkāpumu tika uzlikts administratīvais sods – naudas sods 100 latu apmērā, jo šīs personas vairākkārtīgi jau ir sodītas par šādu pārkāpumu un nereaģē uz pilnvaroto institūciju aizrādījumiem novērst pārkāpumu.

3 lietas tika izskatītas par dzīvošanu Latvijas teritorijā bez deklarētās dzīves vietas, viena lieta – par patvaļīgu tirdzniecību, piecas lietas – par mājas dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpšanu, viena lieta – par nepilngadīgās personas alkoholisko dzērienu lietošanu, kā arī 3 lietas par emocionālas un fiziskas vardarbības veikšanu pret bērnu. Diemžēl ir paaugstinājusies izskatāmo lietu skaits, kurās ir iesaistītas nepilngadīgas personas. Jāpiebilst, ka šo pārkāpumu raksturs kļuvis smagāks.

Tuvojoties ziemas periodam, M.Voiciša aicina visus pilsētas nekustamo īpašumu īpašniekus uzturēt savus nekustamos īpašumu kārtībā, t.i., izpildīt saistošo noteikumu prasības un notīrīt sniegu no īpašumā esošajā teritorijā, kā arī tai piegulošajā teritorijā, jo Rēzeknes pilsētas teritorijas uzturēšanas un labiekārtošanas noteikumi pilsētā ir ieviesti, lai uzturētu tīrību un kārtību Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā, kā arī lai aizsargātu pilsētas ielas, ceļus, būves, labiekārtotās teritorijas un pazemes inženierkomunikācijas, kas rezultātā veido sakoptu pilsētvidi.


Написать комментарий