Daugavpils novada iedzīvotāji par siltumu ir parādā 223 000 latu

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Daugavpils novada domes izpilddirektora vietnieks Aleksandrs Aizbalts paziņoja, ka apkures sezonas sākumam novadā ir sagatavots, apmēram, 75% nepieciešamās malkas. Atlikušo kurināmo plāno iegādāties jau no nākamā gada budžeta, vēl jo vairāk, ka kurināmā cena ir palikusi iepriekšējā: 7-8 Ls par kubu beramo skaidu un 16-18 Ls par kubu ar malku (Bez PVN).

Pēc Aizbalta kunga vārdiem, jau no oktobra vidus centrālā apkure ir pieslēgta lielākai daļai ciemu. Pie tam, Naujenē siltums tiek iegūts no šķidrā kurināmā, Kraujā un Locikos kurina ar skaidām, bet Vecajos Stropos – ar dabas gāzi. Ne visi Kalupes iedzīvotāji izteica vēlmi sākt apkures sezonu, tāpēc šeit tā ir pieslēgta tikai dažām mājām, bet sakarā ar Sventes katlu mājas remontu un Randenes siltumtīklu remontu, šeit apkures sezona ir nedaudz aizkavējusies.

Kā zināms, siltuma tarifs ir atkarīgs no dabasgāzes cenām, ja pagājušajā gadā tā cena bija, apmēram, no 37-39 Ls/ MW-h, tad šogad jau ir 42 Ls/MW-h (Bez PVN).

Pašlaik, kopējais Daugavpils novada iedzīvotāju siltuma parāds sastāda 223 000 latu, bet pagājušajā gadā deviņi parādnieki tika iesūdzēti tiesā. Salīdzinājumam, Daugavpils iedzīvotāju siltuma parāds uz 1. oktobri sasniedz 2,2 miljonus latu.


Написать комментарий