Doktore J. Lazovika: Sabiedrībā klīst viedoklis, ka vizīte pie psihiatra var atstāt negatīvu iespaidu nākotnē

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Mūsdienu pasaule ar savu trako dzīves ritējumu noved pie tā, ka cilvēkam vairs nav laika parūpēties par savu veselību. No šejienes tad arī izriet stress, slimības, problēmas darbā un ģimenē.

Daugavpils Psihoneiroloģiskās slimnīcas ambulatorās nodaļas vadītāja Jeļena Lazovika uzskata, ja cilvēks jūt, ka viņam ir kādas psiholoģiska vai psihiska rakstura problēmas, tad nekavējoties vajag doties pie speciālista. Vēl jo vairāk, ka palīdzība ir nepieciešama daudziem, un nav nozīmes sociālajam statusam vai materiālajam stāvoklim.

“Sabiedrībā joprojām klīst viedoklis, ka vizīte pie psihiatra slikti ietekmēs viņa nākotni, piemēram, nevarēs nokārtot autovadītāja tiesības vai saņemt atļauju ieroča nēsāšanai. Viss ir atkarīgs no cilvēka veselības stāvokļa, slimības nopietnuma, tas viss tiek noteikts atbilstoši likumdošanas normām”, - paskaidroja ārsts.

Pacienta vizītes laikā tiks ieviests speciāls talons, un, ja būs atrasta kāda psiholoģiska rakstura slimība, tad viņš varēs rēķināties ar valsts apmaksātu uzturēšanos slimnīcas ambulatorā nodaļā, dienas vai diennakts stacionārā. Lēmumu vai iekļaut jūs slimnieku reģistrā izlems pats ārsts.

Starp citu, šī gada oktobrī, Psihiskās veselības nedēļas ietvaros Daugavpils Psihoneiroloģiskās slimnīcas ambulatorā nodaļā bija Atvērto durvju diena, kur visi gribētāji varēja personiski iepazīties ar pacientiem piedāvātājām iespējām.


Написать комментарий