Lai attīrītu Daugavpils ceļus no sniega līdzekļi netiks taupīti

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Kā ziņoja portāls gorod.lv, Daugavpils uzņēmums Spec ATU ir gatavi uzsākt darbus ziemas režīmā. Pirmo reizi, tehnika ar pretapledošanas šķīdumu izbrauca ielās jau oktobra beigās. Pagaidām Daugavpilī ir rudenīgs laiks, bet uzņēmuma tehnika ir gatava jebkurā laikā izbraukt uz sniega tīrīšanu.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, kurš ir atbildīgs par komunālo sfēru Daugavpilī apstiprināja, ka pašvaldība ir gatava sagaidīt ziemu. Pašlaik turpinās daži ceļa darbi, bet celtnieki apsolīja, ka sākoties aukstumam visi darbi būs pabeigti.

Kā zināms, pēdējos gados Daugavpilī ir palielinājies to ceļu skaits uz kuriem ir cieta virsma. Pēdējā pusotra gada laikā Daugavpilī ir parādījušies 16 jauni ceļi. Visi šie ceļi ir iekļauti uzkopšanas darbu grafikā, un darbi šeit tiks veikti tāpat kā uz pārējiem ceļiem.

Neskatoties uz nepietiekamajām valsts dotācijām ceļa uzturēšanā, pašvaldības budžetā ir iedalīti diezgan daudz līdzekļu, lai uzturētu pilsētas ceļus kārtībā. Kā atzīmēja Vjačeslavs Širjakovs, arī nākamā gada budžetā ir iedalīti līdzekļi ceļu uzturēšanā, uz šiem darbiem pašvaldība naudu netaupīs, ceļi tiks uzkopti atbilstoši grafikam, protams, ieviešot izmaiņas atkarībā no laika apstākļiem.

Atgādināsim, ka trotuārus un parkus ziemās tīrīs desmit nelieli traktori, bet uz lielajiem ceļiem strādās 4 tehniskās mašīnas, kuras attīrīs ceļus no sniega un apstrādāt ceļus ar speciālu šķīdumu, un vēl uz ceļiem strādās 4 traktori ar birstēm.

 


Написать комментарий