Ir zināmi nākamie “Gada balvas” īpašnieki: par kultūru un veselības aprūpi diplomus nedos

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Šodien, kārtējā Daugavpils domes Kultūras un izglītības jautājumu komitejas sēdē deputātiem nāksies apstiprināt 5 kandidatūras, kuriem tuvojoties Latvijas neatkarības dienai tiks pasniegta “Gada balva” par šī gada sasniegumiem. No tradicionālajām sešām nominācijām tika nolemts nepasniegt balvas nominācijā “Kultūra” un “Veselības aprūpe un sociālais darbs”.

Portāls gorod.lv jau ziņoja, kad tuvojās iesniegšanas termiņa beigas uz balvas saņemšanu bija iesniegti tikai 18 pieteikumi. Kā izrādījās, speciāli izveidotā komisija novērtēja jau 39 pieteikumus. Un tā, deputātu apstiprināšanai tika izvirzīti pieci kandidāti: Ināra Sprindžuka (Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja, nominācija – izglītība), Romualds Jurkevičs (vieglatlētikas treneris, nominācija – sports), Sergejs Kursītis (brīvās cīņas treneris, kategorija – sports), SIA “Axon Cable” (nominācija – tautsaimniecība) un Vanda Mihailova (Invalīdu biedrības priekšsēdētāja, nominācija – sabiedriskās aktivitātes).

Nominācijā “Tautsaimniecība” tika piedāvāti seši uzņēmumi vai to darbinieki, tai skaitā pašvaldības uzņēmumu darbiniekus. Beigās tika nolemts apbalvot uzņēmumu “Axon Cable”, kura kandidatūru piedāvāja Trīspusējā padome, jo uzņēmums palielināja darbinieku skaitu, turpina attīstīties un apgūt Krievijas tirgu.

Trīs kandidatūras tika piedāvātas nominācijā “Sabiedriskās aktivitātes”, kur pati reālākā bija V. Mihailovas kandidatūra.

Tika piedāvātas 13 kandidatūras nominācijā “Izglītība”. Tomēr tika nolemts šo balvu nevienam no piedāvātajiem skolu un bērnudārzu darbiniekiem nepasniegt: sudraba liliju saņems I. Sprindžuka, kura deva lielu ieguldījumu izglītības procesa organizēšanā, sevišķi pārmaiņu periodā.

Kategorijā “Sports” tika saņemti septiņi pieteikumi. Rezultātā tika nolemts apbalvot mūsu olimpiešu A. Grigorjevas un D. Jurkeviča trenerus – S. Kursītis un R. Jurkevičs.

Atzīmēsim, ka par ieguldījumu kultūrā Kultūras pārvalde piedāvāja apbalvot Sarmīti Teivāni, bet viņas kandidatūru neatbalstīja. No deviņiem “Veselības aprūpes un sociālās apkalpošanas” kandidātiem, kuru vidū bija Pašvaldības policijas darbinieks Jāzeps Ostrovskis, ārsts un deputāts Oļegs Hublarovs, divi dzemdību nama ārsti, kā arī citi ārsti un Svetlana Gavrilova, neviens netika nominēts balvai.

Domes deputāti šodien apstiprinās visas kandidatūras.
 


Написать комментарий