Pašvaldības uzņēmums SPK vairs nepildīs pienākumus saistītus ar Daugavpils apgaismojumu

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

No 2013. gada 1. janvāra pašvaldības uzņēmums “Sadzīves pakalpojumu kombināts” vairs neapkalpos Daugavpils ielu, laukumu un citu teritoriju gaismas tīklus, kuri domāti kopējai lietošanai. Lēmumu vairāk neturpināt darbu ar uzņēmumu atbalstīja domes deputāti.

Lēmums nodot SPK veikt pienākumus saistītus ar Daugavpils apgaismojumu bija izskatīts 2005. gadā, tad līgumu pagarināja arī 2009. gadā. Bet ar likumdošanas izmaiņām saistībā ar publiskajiem iepirkumiem, pašvaldība var uzticēt pienākumu pildīšanu savam uzņēmuma tikai tad, ja pašvaldības pasūtījuma apjoms sastāda ne mazāk par 80%.  Tāpēc pašvaldības uzņēmums SPK vairs nevar pildīt šos pienākumus.

Kā paskaidroja vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, uzņēmums turpinās strādāt un pildīs citas savas funkcijas: apkalpos pilsētas pirtis, piedāvās deratizācijas pakalpojumus utt. Atņemot uzņēmumam apgaismojuma pienākumus, tas nekādi neietekmēs uzņēmumu, jo par to pienākumu pildīšanu uzņēmums nesaņēma naudu.

Šobrīd, tiek risināts jautājums, kādai no pašvaldības struktūrām atdot pilsētas apgaismojuma funkcijas pildīšanu. Teorētiski, tā var būt Komunālās saimniecības pārvalde vai “Labiekārtošana D”. Vjačeslavs Širjakovs paziņoja, ka kopā ar funkciju jaunajam izpildītājam nodos arī visu aprīkojumu, bet visiem darbiniekiem piedāvās palikt savos iepriekšējos amatos.

Jautājums, kam tiks nodota šī funkcija, izlems līdz gada beigām.


Написать комментарий