Līvānu jaunieši gūst godalgotas vietas Tehnisko jaunrades dienu pasākumā

foto livani.lv
foto livani.lv

Sestdien, 3.novembrī, jau ceturto gadu pēc kārtas Rīgas Tehniskajā Universitātē notika "Tehnisko jaunrades dienu" pasākums, kurā piedalījās jaunieši vecumā no 10 līdz 23 gadiem no visas Latvijas, iesaistoties kopumā astoņās disciplīnās.

Līvānu 2.vidusskolas komanda „Livonci” ieguva 1.vietu disciplīnā „Spagetti tilti”. Dalībnieku uzdevums bija jau iepriekš (mājās vai skolā) izveidot spageti makaronu tiltu, kuru sacensību laikā testēja uz slodzes izturību.

Līvānu 2.vidusskolas skolēns Ņikita Sovetovs ieguva 1.vietu disciplīnā „Motorpeles”, kur no dotajiem materiāliem un organizatoru izstrādātas elektronikas shēmas bija jāizveido motorpele, kas darbojas ar vibrācijas kustību, un jāizstrādā oriģināls dizains, kas atbilst tēmai – peles. Motorpeļu uzdevums bija pēc iespējas ātrāk sasniegt trases finišu.

Līvānu 2.vidusskolas skolēns Aleksandrs Golubevs ieguva 3.vietu disciplīnā „Atspervāģi”. Trīs astronomisko stundu laikā no organizatoru piedāvātajiem materiāliem dalībniekiem bija jāizveido uzvelkama automobiļa modelis (atspervāģis). Ar izgatavoto modeli visi dalībnieki piedalījās atspervāģu sacīkstēs.

Apsveicam tehniskos un radošos Līvānu jauniešus ar gūtajām uzvarām!

Tehnisko jaunrades dienu pasākumi norisināsies arī Valmierā, Rēzeknē, Jelgavā un Liepājā.

„Tehniskās jaunrades dienas” rīkoja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlamentu  un RTU Robotikas klubu. Pasākums īstenots Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras projekta „Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma” ietvaros, to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.


Написать комментарий