Daugavpilī pieaug slimnieku skaits, kuri slimo ar augšējo elpceļu vīrusu

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) šajā nedēļā publicēja datus par augšējo elpceļu un gripas saslimstību, laika periodā no 15 līdz 28. oktobrim (42 un 43 gada nedēļa). Spriežot pēc periodiskām publikācijām, uztraukties Latvijas iedzīvotājiem pagaidām nevajag. Daugavpilī nav reģistrēts neviens gripas slimnieks, bet ir pieaudzis augšējo elpceļu slimnieku skaits.

Pēc SPKC datiem, oktobra vidū Latvijā nedaudz samazinājās saslimstība ar augšējo elpceļu vīrusiem. Slimnieku skaits sastādīja 1 197 uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Samazinājās arī saslimstība ar pneimoniju.

Pati augstākā saslimstība ar augšējo elpceļu vīrusu 42-jā nedēļā bija novērojama Jelgavā un Rēzeknē, bet pats zemākā bija Valmierā, Liepājā un Daugavpilī, kur saslimstības līmenis pieauga par 34,7% un sastādīja 1 499 uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Pieauga arī hospitalizēti cilvēku skaits.

Laika periodā no oktobra vidus līdz beigām Daugavpils mācību iestādes apmeklēja 93% skolnieku, bērnudārzus apmeklēja 70% audzēkņu. Galvenokārt slimoja bērni līdz 4 gadiem.

43-jā nedēļā Daugavpils bija to deviņu pilsētu skaitā, kurās jau samazinājās augšējo elpceļu slimnieku skaits. Bet valstī pieauga ar vīrusa infekcijām hospitalizēto cilvēku skaits. Jelgavā pie ārstiem griezās divi pacienti, kuriem bija gripas simptomi.

Pamatojoties uz SPKC datiem, speciālisti ziņo, ka gripas aktivitāte Latvijā joprojām ir zema.
 


Написать комментарий