Ludzā notiks seminārs par atbalstu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovācijai

foto ludza.lv
foto ludza.lv

2012. gada 15. novembrī plkst. 16.00 Ludzas novada domē (Ludza, Raiņa iela 16) notiks seminārs par atbalstu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovācijai. Tajā tiek aicināti piedalīties daudzdzīvokļu māju renovācijas projektu īstenotāji, kā arī būvnieki, būvmateriālu ražotāji un tirgotāji, energoauditori un citi renovācijas procesā iesaistītie speciālisti.

Semināra „Atbalsts mājokļu siltināšanai” laikā klātesošie tiks informēti par Eiropas Reģionālā attīstības fonda aktivitātes „Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi” nosacījumiem, aktuālajām izmaiņām un ieguvumiem, kā arī par biežāk pieļautajām kļūdām projektu sagatavošanā un ieviešanā. Semināru dalībnieki arī tiks informēti par būtiskākajām lietām, kas jāņem vērā projekta īstenošanas laikā no būvniecības darbu veikšanas aspekta. Pasākuma laikā pieredzē renovācijas projekta īstenošanas pieredzē  dalīsies DzĪB „Zaļie nami” valdes priekšsēdētājs Juris Romaņenko (Rēzekne). Semināru atklās Ludzas novada Domes priekšsēdētāja Alīna Gendele.

ERAF aktivitātes „Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi” mērķis ir paaugstināt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitāti, lai nodrošinātu dzīvojamā fonda ilgtspēju un energoresursu efektīvu izmantošanu. Kā jau iepriekš ziņots, 2012. gada  18. septembrī Ministru kabinets apstiprināja papildus finansējuma piešķiršanu 15 miljonu latu apmērā šīs aktivitātes īstenošanai. Vienlaicīgi ar papildus finansējuma piešķiršanu veiktas arī izmaiņas aktivitātes īstenošanas nosacījumos. Ar izmaiņām var iepazīties Ekonomikas ministrijas mājas lapā.  Kopējais aktivitātes īstenošanai piešķirtais finansējums ir 62,57 miljoni lati.

Sīkāka informāciju par semināru – Inese Bērziņa, e-pasts: inese.berzina@em.gov.lv, tālr.: 67013240.


Написать комментарий