Daugavpiliete ieguva “Sudraba pūci” par maģistra darbu lietišķajā ķīmijā

foto grindeks.lv
foto grindeks.lv

Sestdien, 10. novembrī, tiek atzīmēta Pasaules zinātnes diena. Sagaidot šo dienu, 8. novembrī, Latvijas Zinātņu akadēmija kopā ar  AS “Grindeks” fondu “Zinātnes un izglītības atbalstam” pasniedza apbalvojumus pazīstamajiem, jauniem, bet ne mazāk talantīgiem zinātniekiem.

Jau piecu gadu garumā tiek pasniegtas “Zelta pūces” un “Sudraba pūces”, kā arī solīdas naudas prēmijas, kuras saņems speciālisti inženierzinātnēs, dabaszinātnēs un farmācijā. Šajā laikā tika apbalvoti 75 cilvēki. Daudzi no viņiem apbalvošanas brīdi nebija ieguvuši doktora grādu, kuru vēlāk ieguva un tagad sekmīgi turpina nodarboties zinātnes jomā. Tas viss notiek, lai stimulētu jaunos speciālistus un papildinātu zinātnieku rindas.

Šogad par “Sudraba pūces” īpašnieci kļuva arī daugavpiliete Olga Bobiļeva. Pabeigusi Daugavpils Centra ģimnāziju, ieguva maģistra grādu RTU , kur mācījās Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē. Viņas maģistra darbs skan ļoti iespaidīgi un nesaprotami “6-okso-1,4,5,6-tetrahidropiridīn-3-karbonskābes atvasinājumu sintēze”. Tika nolemts atbalstīt tieši viņas kandidatūru un apbalvot ar 400 latu lielu prēmiju.

Trīs “Zelta pūces” un naudas balvu 1200 latu apmērā saņēma profesori no RTU un LU.


Написать комментарий