V.Širjakovs: Dome atbalstīs FC “Daugavas” ideju piedalīties Čempionu līgā

foto fcdaugava.lv
foto fcdaugava.lv

Ja Daugavpils futbola klubs FC “Daugava”, kurš izcīnīja Latvijas Virslīgas čempiona titulu, nolems piedalīties Čempionu līgā nav šaubu, ka dome finansiāli atbalsīs šo ideju, portālam gorod.lv paziņoja Daugavpils vicemērs Vjačeslavs Širjakovs.

Komentējot mūsu futbolistu panākumus, V. Širjakovs atzīmēja, ka sportisti ir malači, jo spēja apiet tādas komandas kā Rīgas “Skonto”, SK “Liepājas Metalurgs” un FK “Ventspils”.

“Pilsēta ļoti gribēja iegūt savā īpašumā Latvijas čempionu titulu. Pirmo reizi kopš Latvijas neatkarības Daugavpils komanda izcīnīja čempiona titulu. Tas ir liels panākums komandai un gods visai pilsētai, jo komandas kodols ir mūsu vietējie puiši. Kluba vadība rīkojās pareizi, ka iegādājās virkni leģionāru aizpildot esošos robus. Tāpat gods un slava komandai, kura par saviem līdzekļiem sasniedza šo rezultātu”, - paziņoja V. Širjakovs.

Atgādināsim, ka Daugavpils dome, neskatoties uz to, ka nepiešķir finansējumu klubu treneru algām, palīdz ar medicīnisko apskati, uztur un apkalpo futbola stadionus utt.

Pirmdien, 12. novembrī, pilsētas vadība apsveiks futbolistus un trenerus, bet sestdien plāno apmeklēt spēli, kurā FC “Daugava” sacentīsies ar FK “Ventspili” un pasniegt futbolistiem nelielu pārsteigumu.

Atgādināsim, ka 4. novembrī Daugavpils komanda Ivana Tabanova vadībā pirms pēdējās kārtas nodrošināja sev pirmo vietu un zelta medaļas. Tas notika pirmo reizi Latvijas futbola vēsturē, ja neskaita LPSR laikus, kad Daugavpils “Ķīmiķis” izcīnīja divus čempiona titulus ( 1978 un 1980. gadā). Pēc neatkarības atgūšanas par Virslīgas čempioniem kļuva tikai Rīgas “Skonto” (1991-2004 un 2010), FK “Ventspils” (2006-2008 un 2011) un SK “Liepājas Metalurgs” (2005 un 2009).
 


Написать комментарий