Godināti Lattelecom projekta „Pieslēdzies, Latvija!” Austrumlatvijas aktīvākie skolotāji

foto balvi.lv
foto balvi.lv

Trešdien, 7.novembrī, Balvu Kultūras un atpūtas centrā notika Lattelecom sociālās atbildības projekta „Pieslēdzies, Latvija!” Austrumlatvijas noslēguma pasākums, godinot skolotājus, skolu direktorus un pašvaldību pārstāvjus, kas aktīvi iesaistījušies bezmaksas datorapmācību nodrošināšanā cilvēkiem pēc 50 gadu vecuma. Kopumā projektā iesaistījušies vairāk nekā 90 skolotāju, apmācot sešus tūkstošus senioru visā Latvijas teritorijā.

Ar muzikālu priekšnesumu pasākumu atklāja Jūrmalas mūzikas vidusskolas koklētāju ansamblis Kristīnes Ojalas vadībā, kam sekoja Lattelecom Reģionālās biznesa attīstības daļas Vidzemes nodaļas vadītājas Inetas Matvējevas uzruna. Nodaļas vadītāja informēja, ka Austrumlatvijā projektā iesaistījās 9 novadi – Balvu, Gulbenes, Apes, Alūksnes, Madonas, Cesvaines, Rugāju, Viļakas un Lubānas. 17 skolās un apmācību punktos datorprasmes apguvuši 807 seniori, kas ir 13% no kopējā „Pieslēdzies, Latvija!” apmācīto skaita visā Latvijā.


Svinīgā pasākuma laikā par muzikāliem sveicieniem rūpējās Nacionālā teātra aktrise Karīna Tatārinova ģitārista Ingusa Feldmaņa pavadībā.

Balvu novada Domes priekšsēdētājs Andris Kazinovskis, sveicot klātesošos skolotājus un pensionārus, pauda gandarījumu, ka seniori iet līdzi laikam, apgūst datorprasmes, lielā mērā atvieglojot sev dzīvi, jo elektroniski ir iespējams gan nomaksāt dažādus rēķinus, gan sazināties ar tuviniekiem. Īpašus pateicības vārdus priekšsēdētājs veltīja Balvu pamatskolai un Tilžas vidusskolai par iesaistīšanos projektā un ieguldīto darbu senioru apmācībā.

Ineta Matvejeva un pasākuma vadītājs, Dailes teātra aktieris Artūrs Skrastiņš, sveica un apbalvoja visus Austrumlatvijas skolotājus, kuri apmācījuši aptuveni 70 seniorus. Šie skolotāji saņēma portatīvo datoru – vienlaikus gan praktisku, gan arī simbolisku dāvanu kā pateicību par ieguldīto laiku un entuziasmu. Godināmo skolotāju vidū bija arī Balvu pamatskolas skolotāja ir Rita Hrustaļova un Tilžas vidusskolas skolotājs Dzintars Students.

Paldies visiem skolotājiem par ieguldīto darbu senioru apmācībās!


Написать комментарий