Sagaidot Lāčplēša dienu Daugavpils muzejā parādīs ieročus, suņus un dalīs lentītes

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Kā zināms, novembris Latvijai ir ļoti zīmīgs mēnesis, jo tiek svinēti divi nozīmīgi svētki – Lāčplēša diena un Valsts Neatkarības diena.

Neskatoties uz to, ka Daugavpils Kultūras pārvalde neapsolīja neko jaunu un interesantu šajās svarīgajās katram Latvijas iedzīvotājam dienās, svinēt mūsu pilsēta sāks jau šodien.

Piektdien, 9. novembrī, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā plkst. 13:00 notiks tradicionālais pasākums “Gods kalpot Latvijai!”, kura ietvaros notiks Zemessardzes 34. artilērijas bataljona paraugdemonstrējumi. Sākumā Tēvijas sargi demonstrēs ieročus, vēlāk kinologi parādīs kā strādā robežsardzes suņi.

Visi apmeklētāji varēs saņemt bezmaksas sarkanbaltsarkano lentīti, kuru piestiprināt pie apģērba un staigāt visu svētku nedēļu. Tas kļūs par skaistu patriotisku žestu un un tādā veidā izrādīt savu mīlestību pret Dzimteni.

Svētdien, 11. novembrī, Lāčplēša dienā, luterāņu kapos tiks pieminēti kritušie Latvijas aizstāvji, pēc tam A. Pumpura skvērā viņiem par godu tiks aizdedzinātas svecītes, bet Vienības namā uzstāsies pazīstamā latviešu dziedātāja, leģendārās roka grupas “Pērkons” soliste Ieva Akurātere.

Daugavpilieši, tāpat kā visi Latvijas teleskatītāji pirmo reizi pēc ilga laika, Lāčplēša dienā varēs noskatīties armijas parādi arī krievu valodā. Par to nesen paziņoja laikraksts “Diena”. Tulkojums krievu valodā tiks īstenots programmas par saliedētu sabiedrību ietvaros, un tai tika iedalīts 5 000 latu. Tā kā visa nauda šogad netiks iztērēta, parādes tulkojums nepārsniegs 500 latus, tad nauda tiks iedalīta arī 18. novembra svētku tulkošanai un 2013. gada pašvaldību vēlēšanām.
 


Написать комментарий