Konkursa „Dāvā siltumu un gaismu saviem tuvākajiem!” noslēgums, veltīts Sv. Mārtiņa un Lāčplēša dienai

foto Erfolg
foto Erfolg

Katru gadu, 11. novembrī, Vācijā, tiek svinēta Svētā Mārtiņa diena, kura asociējas ar labsirdību un sirds situmu, kuru, saskaņā ar leģendu, Sv. Mārtiņš dāvāja ubagam, pārgriežot savu apmetni un atdodot to viņam.

Sv. Mārtiņa diena Vācijā ir īpaši iemīļoti svētki tieši bērniem, jo tā laikā notiek Laternenumzug („gājiens ar lukturīšiem”). Gatavošanās svētkiem sākas pirms vairākām dienām, bērnudārzu un sākumskolu bērni izgatavo lukturīšus, kuros ievieto sveces. Svētku vakarā, bērni, kopā ar vecākiem, dodas gājienā ar izgatavotajiem lukturīšiem. Gājiens ir grandiozs:  pieaugušie nes lāpas, bērni – lukturīšus.

Mēs vēlamies ieviest Sv.Mārtiņa svētku svinēšanas tradīciju arī Daugavpilī, un no 2012. gada 22. oktobra līdz 7. novembrim, vāciešu biedrība rīkoja konkursu „Dāvā siltumu un gaismu saviem tuvākajiem!”, kura ietvaros ikviens interesents tika aicināts izveidot lukturīti, pievienojot vēlējumu mūsu pilsētai vācu valodā.

Sakarā ar to, ka Latvijā, 11. novembrī, tiek atzīmēta Lāčplēša diena, kura asociējas ar Lāčplēsi, viņa veiktajiem varoņdarbiem un mīlestību pret savu dzimteni, vēlamies aicināt ikvienu interesentu piedalīties lukturīšu konkursa „Dāvā siltumu un gaismu saviem tuvākajiem!” noslēguma pasākumā 2012. gada 11. novembrī plkst. 16.00 - 19.00, kura ietvaros, biedrības telpās, notiks konkursa dalībnieku apbalvošana, kā arī ieplānots gājiens ar lukturīšiem uz Andreja Pumpura parku, pieminot Lāčplēša dienu.
Pasākuma ietvaros notiks arī bērnu rudens skolas dalībnieku uzstāšanās.

Esiet mīļi aicināti piedalīties konkursa „Dāvā siltumu un gaismu saviem tuvākajiem!” noslēguma pasākumā! Mēs jūs ļoti gaidīsim!
 


Написать комментарий