Jaunās KVN iespēju sezonas “Atdod līmi!” atklāšana Daugavpilī

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Ceturtdien, 8. novembrī, Daugavpils teātrī startēja trešā Latgales KVN līgas sezona un pirmais no pusfināliem. Sezonas sākums tika aizvadīts Starptautiskajā KVN dienā, kura vēl oficiāli netiek atdzīta, bet to svin visi šīs jautrās un aizraujošās spēles dalībnieki un piekritēji. Un to, ka šo spēli mīl un ciena arī Daugavpilī parādīja tukšo vietu trūkums zālē, kā arī tas, ka uz spēli ieradās arī pilsētas vadība pilnā sastāvā ar mēru priekšgalā, kura gan nedaudz aizkavējās.

Uz teātra skatuves par vietu finālā cīnījās četras komandas: “YES” (16. vidusskola), “Ugunsgrēks” (15. vidusskola), “Neformāts” (3. vidusskola) un debitanti no Rīgas “Rīgas balzāms”.

Šoreiz skatītājus pievīla divkārtējie sudraba medaļas ieguvēji no 16. vidusskolas, kuri ieņēma pēdējo ceturto vietu. Spēles beigās žūrijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Širjakovs atzīmēja, ka komandas dalībnieki, iespējams, “pārdega”. Bet arī no viņu puses labu joku netrūka, bet īpaši labi viņiem izdevās fotogrāfiju albums ar asprātīgiem nosaukumiem par mūsu iespēju pilsētu.

Ļoti labi sevi parādīja komanda “Neformāts”, bet viņu joki par personīgo šoferi – pilsētas tramvajs un frāze “Atdod līmi!”, bez šaubām, ieies Latgales līgas “zelta fondā”.

Komandai “Ugunsgrēks” šajā spēlē tiešām izdevās “aizsvilt” skatītājus un nopelnīt vietu finālā. Skatītājiem paliks atmiņā pilnais kavalieru skapis: “mammas” kāzu Saša Komarovs un Grišakovs, kā arī talantu konkurss un mūsu deputātu bažas par vietējās lidostas likteni.

Īpaši gribas atzīmēt debitantu uzstāšanos - Rīgas komandu, kuri pārgāja pāri visām sāpīgajā Daugavpils tēmā, sākot no ceļu remonta un beidzot ar spīdveju un īru latviešu valodas skolotāju no Daugavpils. Viens no žūrijas locekļiem atzīmēja, ka tieši no rīdziniekiem mēs šodien uzzinājām daudz ko jaunu par savu pilsētu.

Rezultātā finālā tika divas komandas “Neformāts” un “Ugunsgrēks”, kuri nopelnīja 11,1 un 11 balles.
KVN tā ir spēle, kuru vajag obligāti skatīties, un kārtējo smieklu devu visi humora piekritēji varēs iegūt jau 13. decembrī.



Написать комментарий