Projektētājs prezentēja savu Daugavpils Ziemeļu industriālās zonas attīstības redzējumu

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Kārtējā Daugavpils domes sēdē deputāti apstiprināja Daugavpils Ziemeļu industriālās zonas ielu labiekārtošanas detalizētā plānojuma pirmo redakciju. Tagad šie dokumenti tiks nodoti kopējai apspriedei.

Ziemeļu industriālās zonas detalizētā plānojuma izstrāde sākta pēc domes rīkojuma un pēc tā, ka tika iedoti līdzekļi no ERAF fonda. Kopējās apspriedes laikā, kad tika apspriests ielu plānojums neviens no pilsētas iedzīvotājiem neizteica savu viedokli šajā jautājumā.

Kā domes sēdes laikā deputātiem paskaidroja projektētāj-firmas pārstāvis, projektētāju uzdevums bija radīt ielas, kuras savienotu Višķu un Mendeļejeva ielas un nodrošinātu piebraukšanas ceļu visām ēkām, kuras atrodas industriālās zonas teritorijā.

Tāpat projektētājs paziņoja, ka detalizētā plānojuma teritorija sastāda 60 hektārus, no kuriem 20 hektārus aizņem ēkas. Zemes īpašnieki jau ir devuši savu atļauju ielu būvniecībai, un apstiprināja savu vēlmi nodot pašvaldībai daļu teritorijas, lai veiktu nepieciešamos būvniecības darbus.

Industriālās zonas teritorijā atrodas 35 īpašuma objekti. Visi īpašnieki varēja iepazīties ar ielu plānojuma radīšanu vēl tā tapšanas stadijā, pēc kā daži īpašnieki atteicās ļaut izmantot viņa zemi, tāpēc dokumentācijā nācās veikt dažas izmaiņas. Rezultātā par zemes nodošanu pašvaldībai nācās slēgt līgumus ar 16 īpašniekiem, bet kopējā zemes platība, kas aiziet pašvaldības rīcībā ir 3 hektāri.

Ielas būs 9 m platas, būs arī autostāvietas. Kopējais ielu garums sastādīs 2,59 km. Tā kā projekta izmaksas ir zināmas, tad projektētāji centās iekļauties iedalītājā naudas summā. Tagad tiks izstrādāts tehniskais projekts, pēc kura varēs izsludināt konkursu.


 


Написать комментарий