Deputāti apstiprināja jaunu informācijas plākšņu izvietošanas kārtību Daugavpilī

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Daugavpilī ir apstiprināta jaunā kārtība, pēc kuras tiks izvietotas plāksnītes ar ielu nosaukumiem un māju numuriem. Noteikumus, kurus atbalstīja Finanšu komiteja, tika noteikta jauna kārtība informācijas plākšņu izvietošanai. Tagad norādes uz Daugavpils ēkām būs noteikta izmēra un dizaina, bet nosaukumi uz tām būs tikai valsts valodā. Domes juristi paskaidroja, ka jaunie noteikumi ir izstrādāti pamatojoties uz valsts valodas likumu, un tas neattiecas uz tūrisma objektiem, kur  informācija ir vairākās valodās.

Pilsētplānošanas nodaļas vadītās Sergejs Trošimovs pastāstīja, ka pilsētas vēsturiskajā centrā un Cietoksnī tiks uzstādītas zilas plāksnītes, uz kurām baltiem burtiem būs uzrakstīts nosaukums. Pašvaldība par saviem līdzekļiem plāno nomainīt plāksnītes uz ēkām, kas atrodas ielu krustojumos. Tāpat noteikumi paredz, ka maģistrālo ielu krustojumos (to Daugavpilī ir 16) tiks izstādīti atsevišķi stabi ar krustojošo ielu nosaukumiem.

S. Trošimovs paskaidroja, ka noteikumos centās saglabāt tādas plāksnītes, kuras pilsētā ir vairākums, tāpēc jaunie noteikumi skars tos cilvēkus, kuriem plāksnītes ir sliktā stāvoklī, vai dažādās valodās.

Noteikumi paredz plākšņu dažādību, kuras tiks izmantotas uz vēsturiskām ēkām. Tās būs cita dizaina norādes.

Lai izpildītu jaunos noteikumus no pilsētas budžeta būs nepieciešami 80-85 tūkstoši latu, kuri būs iekļauti nākamā gada budžetā. Plāksnītes tiks nomainītas pakāpeniski, bet pilsētniekiem, kuru plāksnītes vajag nomainīt, vajadzēs to izpildīt sešu gadu laikā.


Написать комментарий