'Mercedes-Benz SLS AMG' tagad arī 'Black Series' versijā

foto delfi.lv
foto delfi.lv

"Mercedes-Benz" prezentējis "SLS AMG" superauto jaudīgāko versiju "Black Series", kas tirdzniecībā nonāks nākamā gada jūnijā. Plašākai sabiedrībai jaunais automobilis pirmo reizi tiks parādīts šomēnes notiekošajā Losandželosas autoizstādē.

"Mercedes-Benz SLS AMG Black Series" aprīkots ar 6,2-litru V8 dzinēju, kas attīsta 622 zirgspēku – par 51 ZS vairāk nekā standarta modelim. Interesanti, ka jaudas pieaugums samazinājis griezes momentu salīdzinājumā ar bāzes modifikāciju – jaudīgākā versija attīsta 635 Nm, kas ir par 15 Nm mazāk nekā bāzes versijā.

"Black Series" modifikācija ir ne tikai jaudīgāka, bet arī ātrāka par standarta modeli – līdz 100 km/h tā paātrinās 3,6 sekundēs (-0,2 s), bet maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 315 km/h. Vidējais degvielas patēriņš – 13,7 litri uz 100 km, bet CO2 izmešu daudzums izplūdē ir 321 g/km.

"Mercedes-Benz SLS AMG Black Series" sver 1550 kilogramu, kas ir par 70 kg mazāk nekā standarta modelim. 15 kilogrami ietaupīti, uzstādot oglekļa šķiedras centrālo konsoli un citādus sēdekļus. Vēl sešu kilogramu ekonomija panākta, atsakoties no multimediju sistēmas "Comand", bet astoņi kilogrami ietaupīti, uzstādot litija jonu akumulatoru. Savukārt titāna sakausējuma izplūdes sistēma sver tikai 17 kg – par 13 kg mazāk nekā standarta izpūtējs.

Jaudīgajai "SLS AMG" modifikācijai ir platāka riteņu šķērsbāze (par nepilniem 25 mm) un par 10 mm zemāka balstiekārta. Eksterjerā tam uzstādīti papildus virsbūves aerodinamiskie elementi no oglekļa šķiedras. Vēl tam ir keramiskās bremzes un 20 collu riteņi.

Par papildus samaksu "Black Series" superauto pieejams regulējams aizmugurējais antispārns un vēl dažādi papildus virsbūves aerodinamiskie elementi, kas uzlabo spēkrata stabilitāti, braucot lielā ātrumā.


Написать комментарий