Bebrenes vidusskolas skolēni piedalījās literāro darbu konkursā

foto ilukste.lv
foto ilukste.lv

Katru gadu Ķekavas novadpētniecības muzejs un Rakstniecības un mūzikas muzejs rīko Garlībam Merķelim veltītu skolēnu literāro darbu konkursu „Latvieši”. Šogad tas norisinājās jau    20. gadu pēc kārtas, informē Ilukstes portāls.

Bebrenes vidusskolas skolēni arī piedalījās šajā konkursā, jo dalība tajā ir kļuvusi gandrīz par tradīciju. Arī šogad 1. novembrī  par godu Garlība Merķeļa dzimšanas dienai  norisinājās konkursa noslēguma pasākums, kurā piedalījās Bebrenes vidusskolas skolotāja Aija Rubļevska un skolnieces   Evija Meļnova (11. klase) un Lelde Svarāne (11. klase).

Pēc interesantas ekskursijas pa Vecmīlgrāvi, kur skolēni apskatīja Burtnieku namu, bijušo A. Dombrovska proģimnāzijas ēku, pabija kapsētā pie J. Peitāna un G. Merķeļa kapa, konkursa dalībnieki devās uz Ķekavas novadpētniecības muzeju, kur tika apbalvoti labāko darbu autori. Arī Bebrenes vidusskolas skolnieces Evija Meļnova un Klinta  Purple (11. klase) saņēma pateicības par piedalīšanos un grāmatu „Latvieši”, kurā ir apkopoti iepriekšējo gadu skolēnu radošie darbi, bet Lelde Svarāne saņēma godalgu un atzinību no Rīgas Latviešu biedrības Domes pārstāvja literatūrzinātnieka un filozofa Edgara Mucenieka.

 Konkurss un tā noslēguma pasākums bija vērtīgs ieguvums visiem, kas tajā piedalījās.

Paldies par atbalstu skolas direktorei Ērikai Šaršunei un skolotājai Aijai Rubļevskai par iespēju paplašināt savu redzesloku un gūt jaunas zināšanas.


Написать комментарий