Pavļuts: pēc bedres, kurā iekritām, Latvija ekonomika ir veiksmes stāsts

foto lvportals.lv
foto lvportals.lv

«Lai kā mums pašiem to reizēm negribētos atzīt, pēc tās bedres, kurā iekritām pēc treknajiem gadiem, tas ir veiksmes stāsts. Latvijas ekonomikā tiešām ir notikusi paradigmas maiņa – mēs ražojam un eksportējam un tikai tad tērējam, nevis aizņemamies, lai iztērētu vēl nenopelnītu naudu».

Tā, komentējot jaunākos iekšzemes kopprodukta datus, norāda ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.


«Globālajā ekonomikā joprojām saglabājas virkne neskaidrību un, visticamāk, vēl vairākus gadus neskaidrība un nestabilitāte saglabāsies. Tāpēc mums ir jāspēj būt pietiekami piesardzīgiem un elastīgiem, lai dažādās svārstības mūs skartu pēc iespējas mazāk. Ekonomikas ilgtspējīgai izaugsmei un stabilitātes sajūtas vairošanai arī turpmāk izšķirošs būs konkurētspējas un produktivitātes kāpums, kā arī investīcijas pētniecībā un attīstībā, lai tirgum piedāvātu jaunus, augstākas pievienotās vērtības produktus un pakalpojumus. Tāpēc arī Nacionālā industriālā politika ir vērsta divos lielos virzienos – atbalsts esošajām nozarēm to tālākai attīstībai, kā arī daudz mērķtiecīgāks un intensīvāks atbalsts nākotnes produktu, pakalpojumu un nozaru izveidei,» saka ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Runājot par nākotnes prognozēm, ekonomisti ir piesardzīgi, norādot, ka – lai arī situācija Latvijas ekonomikā ir ilgtspējīga, šobrīd sasniegtā izaugsme, visticamāk, pašlaik arī būs augstākais punkts.


Написать комментарий