DU basketbolistes veiksmīgi iesākušas jauno sezonu

foto gazeta-pavlovo.ru
foto gazeta-pavlovo.ru

Pirmās trīs spēles Jaunajā Sieviešu basketbola līgā aizvadījušas “Daugavpils Universitātes” basketbolistes,informē portāls sportaparvalde.lv.  Neskatoties uz ievērojami atjaunināto sastāvu, jau iegūtas divas uzvaras. Sezonu DU spēlētājas iesāka jau iepriekšējā nedēļā, kad izbraukumā, mača pēdējās minūtēs atspēlējot teju desmit punktu deficītu, ar 74:70 tika uzvarēta “Ķekava/TTP”. Astoņus tālmetienus šajā spēle realizēja Olga Lakomko.

Sestdien pirmo reizi daugavpilietes spēlēja savā laukumā, spējot ar 56:45 pieveikt Ogres meitenes. 15 punktus guva Tatjana Savicka, 14 – Lakomko, bet 11 punkti un 12 atlēkušās bumbas Santai Baltacei.

Svētdien turpināt uzvaru gājienu neizdevās, jo ar 59:64 nācās piekāpties “Polārajai Zvaigznei”. Šajā spēlē pievīlušas potenciālās līderes, toties atkal labi nospēlēja gados jaunā Tatjana Savicka – 12 punkti. Rezultatīvākā ar 19 punktiem bija Lakomko.

Šosezon DU nepiedalās Latvijas Sieviešu basketbola līgā, bet gan Jaunajā Sieviešu basketbola līgā, kas ir otrais spēcīgākais turnīrs Latvijā. Tas izskaidrojams ar notikušo paaudžu maiņu, jo no iepriekšējo gadu līderēm palikušas tikai Lakomko ar Baltaci, bet pamatkodolu veido gados ļoti jaunas basketbolistes.
 


Написать комментарий