Pāris simti pilsētnieku piketēja pie Daugavpils domes pret nabadzību un privatizāciju

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Pirmdien, 12. novembrī, vakarā pie Daugavpils domes notika agrāk plānots pikets “Pret Siltumtīklu privatizāciju”.

Neskatoties uz vēju un nelielo lietu, plkst. 17:30 pie domes ēkas savācās pāris simti cilvēku, pārsvarā cilvēki pensijas vecuma. Pie tam, liels vairākums šo cilvēku nemaz nevarēja noformulēt kāpēc viņi šeit atrodas, ko taisās pieprasīt un uz kāda pamatojuma viņi noticēja pastkastē iemestai brošūrai. Daudziem piketa dalībniekiem rokās bija jau agrāk sagatavoti plakāti ar uzrakstiem “Vai nu ir auksti, vai gribas ēst”, “Rokas nost no Siltumtīkliem”, “Man nepārdzīvot šo ziemu!”.

Piketētāju uzstāšanās bija visai emocionāla un daudzveidīga: viņi runāja par mazajām pensijām, augstajām cenām, valdības negodīgumu, nabadzību un korupciju. Pieprasīja palielināt pensijas, atlaist Saeimu un nomainīt pilsētas vadību.

Kāds pilsētnieks paziņoja, ka piketa organizatori ļoti prasmīgi uzspieda uz sāpīgās daudziem daugavpiliešiem tēmas – rēķini par apkuri, bet uz piketu atnāca tikai pensionāri, nevis jaunie un strādājošie Daugavpils iedzīvotāji. Par to viņu draudzīgi izsvilpa un viņam tika liegts runāt, pie tam, diezgan rupjā veidā.

Protesta akcijas organizatori Jurijs Zaicevs un Valērijs Oščenkovs visiem klātesošajiem paziņoja par plāniem “klusā privatizācija” SC-3, kurus gatavo pilsētas vadība un piedāvāja parakstīt rezolūciju ar prasību lauzt līgumu ar firmu “Batergo”, kura gatava ieguldīt savus līdzekļus iekārtu modernizācijā, līdz domes vēlēšanām un aizvadīt neatkarīgu līguma ekspertīzi. Šo priekšlikumu atbalstīja arī bijušais Viļņas mērs, kurš arī piedalījās piketā. Neviens no pilsētas domes tā arī neizgāja pie piketētājiem.

Pūlis ar sašutušiem pilsētas iedzīvotājiem metās pie domes ēkas durvīm, kur organizatori piedāvāja parakstīt viņu sastādīto rezolūciju. Domes ēkā piketētājus neielaida, tāpēc viņiem nācās parakstīties izmantojot par atbalstu vai nu logus, vai arī cits citu muguras.

Pašvaldības policijas pārstāvji, savukārt paziņoja, ka organizatori tiks iesūdzēti tiesā, jo tika pārkāpti piketa aizvadīšanas noteikumi.



Написать комментарий