Novērotāji no ministrijas cer, ka šis tramvaju iepirkumu konkurss beigsies veiksmīgi

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Satiksmes ministrijas Projektu kontroles nodaļas vadītāja Ārija Svarinska, kura bija klāt, kad tika atvērtas aploksnes ar tramvaju piegādes piedāvājumiem Eiropas projekta ietvaros, portālam gorod.lv paziņoja, ka projekta Daugavpils Tramvaju uzņēmuma modernizācija īstenošana norit veiksmīgi, normāli strādā arī iepirkšanas komisija.

Kā atzīmēja Ā. Svarinska, tagad komisijas uzdevums ir novērtēt iesniegtos piedāvājumus pēc noliktajiem konkursa noteikumiem. Atbildot uz jautājumu, vai šis tramvaju iepirkumu konkurss, kurš jau ir jau otrais, varētu ievilkties, un kādas bija pirmā iepirkuma konkursa kļūdas, ministrijas pārstāvis atbildēja, ka problēmas bija niansēs. Ā. Svarinska paziņoja, ka strādāja pēc noteiktās kārtības, bet Iepirkumu uzraudzības birojs atrada neatbilstošas atzīmes piedāvātajiem kritērijiem.

Ā. Svarinska izteica cerību par konkursa iznākumiem, atzīmēdama, ka termiņi atļauj realizēt projektu laikā, un komisija ir noskaņota strādāt operatīvi. “Paliek risks tikai par sūdzību saņemšanu no pretendentiem, kas var aizņemt laiku. Cerēsim, ka piedāvājumi sagatavoti atbilstoši, un tos ātri varēs novērtēt un sniegt atbildes uz iespējamām pretendentu sūdzībām”, - atzīmēja Ā. Svarinska.

Kas attiecas uz pārsniegto summu no iesniegtās kvotas, uzraudzības organizācijas pārstāvji atzīmēja, ja pašvaldība gatava līdzfinansēt projektu un samaksāt par starpību, tad nekādas pretenzijas netiks iesniegtas.
 


Написать комментарий