Vicemērs: Pirms piketa jauniešiem vajadzēja vērsties pēc jautājuma izskaidrošanas

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Kā žurnālistiem paskaidroja vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, kurš ir atbildīgs par Daugavpils komunālo sfēru, pikets, kurš tika organizēts pret it kā notiekošo “Daugavpils Siltumtīklu” privatizāciju, pēc pašvaldības domām, nav nekas cits kā politiska akcija, jo no šiem jauniešiem, kuri organizēja piketu, nebija saņemts neviens oficiāls lūgums, paskaidrot viņiem interesējošos jautājumus.

“Tas, ka jaunieši atnāca uz piketu, ir labi. Bet ja viņiem bija radušies jautājumi viņi varēja tos uzdot pašvaldībai vai uzņēmumam “Daugavpils Siltumtīkli”. Un ja netiktu saņemta izsmeļoša atbilde vai atrastu kādas citas problēmas, tad varētu iet un rīkot piketu, un izvirzīt savas prasības un noteikumus”, - atzīmēja vicemērs.

Apstiprināja visu teikto arī Daugavpils mērs Žanna Kulakova, atzīmēdama, ka, pēc viņas domām, pašvaldība rīkojās ļoti demokrātiski, ka atļāva rīkot piketu pie domes, jo pikets – tā ir uzskatu izpausmes forma dažādās situācijās. Runājot par akcijas organizatoriem, mērs atzīmēja, ka šie puiši mīl “sakult ūdeni”.

Atgādināsim, ka 12. novembrī, plkst. 17:30 pie domes ēkas savācās pāris simti cilvēku, pārsvarā pensijas vecuma pilsētnieki. Pie tam vairākums piketētāju nevarēja atbildēt uz žurnālistu jautājumiem kāpēc viņi šeit atrodas, un ko tieši viņi pieprasīs, un pēc kāda pamatojuma noticēja pastkastē iemestajai brošūrai no sabiedrības DTPJS (Dvinskas tautas-patriotiskā jauniešu savienība) un “Kislorod”.
 


Написать комментарий