Daugavpils skolnieku skaits krasi samazinās: nav izslēgta iespēja apvienot Saskaņas un Vienības skolas

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Daugavpils Saskaņas pamatskola jau vairāk nekā desmit gadus pārliecinoši ir labāko Latvijas skolu vidū, bet šī gada jūnijā to atdzina par labāko mazo skolu vidū un pasniedza Kronvalda fonda balvu Lielo pūci.

Šajā mācību gadā labākajā pamatskolā mācās 465 skolnieki. Pēc Saskaņas pamatskolas direktores Antonijas Lukjanskas vārdiem, šeit mācās parasti, bet ļoti radoši un čakli bērni, kuru vidējā atzīme ir 7 un vairāk balles.

Skolēnu skaits, kuri grib mācīties šajā mācību iestādē netrūkst: iesniegumu skaits no nākamo pirmklasnieku vecākiem jau tagad ir pāri simtam.

Bet pēdējā laikā pilsētā klīst baumas par iespējamo divu skolu apvienošanu: Saskaņas un Vienības skolas. Kā ziņo Izglītības pārvalde, tad pagaidām nekas tāds nav ieplānots, bet ir redzams, ka Saskaņas skolā ir maksimāli daudz skolēnu, bet Vienības skolā nē.

Kopējā Daugavpils skolu statistika ir sekojoša, ka skolēnu skaits katastrofāli samazinās. Pēc Izglītības pārvaldes statistikas datiem, pēdējo piecu gadu laikā mūsu pilsēta ir ”zaudējusi”, gandrīz, 1 500 skolēnu un vairāk nekā 150 pedagogu. 2010. gadā Daugavpilī bija reģistrēti, apmērām, 750 jaundzimušo, un tas nozīmē, ka 2017. gadā, apmēram, tikpat daudz pirmklasnieku ies uz skolu. Bet pēc dzimtsarakstu nodaļas pārstāvju vārdiem, no šī skaitļa, droši var atņemt ne mazāk kā 100 cilvēkus, kuri ir tikai piereģistrēti Daugavpilī, bet skaitās novada iedzīvotāji.


Написать комментарий