Papildus finansējums ļaus Daugavpils teātrim papildināt aktieru sastāvu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Papildus 50 tūkstoši Daugavpils teātrim, kurus pēc deputātes Marjanas Ivanovas-Jevsejevas iniciatīvas izdevās iekļaut 2013. gada budžetā, tiks izmantoti, lai papildinātu aktieru sastāvu un materiāli stimulētu teātra darbiniekus. Par to portālam gorod.lv pastāstīja Daugavpils teātra valdes loceklis Oļegs Šapašņikovs.

“Negribu nenovērtēt deputātes nopelnus un summas nozīmi, bet tas ir, apmēram, tas pats, kas daudzbērnu, maznodrošinātai ģimenei iedot, papildus gada budžetam, 100 Ls: jaunus apvāršņus šī summa neatvērs, bet palīdzēs pietuvoties “iztikas minimumam” un cienīgai eksistencei. Dotajā situācijā nerunājam par kaut kādām greznu lietām, runājam par summu, kura palīdzēs iegādāties to, kas katastrofāli pietrūkst”, - atzīmēja O. Šapašņikovs.

Un tā, summu 50 tūkstošu latu apmērā, kuru izdosies iegūt, novirzīs, lai daudzveidotu un papildinātu teātra aktieru sastāvu, iespējams, pat uz pieaicināto rēķina, kas ļautu priecēt teātra apmeklētājus ar jauniem un interesantiem uzvedumiem. O. Šapašņikovs noraidīja iepriekš izskanēto informāciju, ka no Daugavpils teātra aiziet prom aktieri, atzīmēdams, ka daudzus gadus aktieru sastāvs paliek nemainīgs – 18 cilvēki. Krasi palielināt aktieru sastāvu neizdosies, bet papildus finansējums ļaus veikt pirmos soļus.

Tāpat tiek plānots novirzīt šos līdzekļus, lai materiāli stimulētu teātra darbiniekus. Pēc vadītāja vārdiem, daudzi teātra darbinieki strādā zem ļoti lielām slodzēm, visiem ir kvalifikācija, bet tiek saņemta minimālā alga.

Atgādināsim, ka Saeimas Budžeta komisija atbalstīja ideju piešķirt Daugavpils teātrim papildus 50 tūkstošus latus ieplānotajam 2013. gada budžetam. Galīgais lēmums tiks apstiprināts 15. novembrī, kad Saeima pieņems budžetu. Pēc kā, Kultūras ministrija apstiprinās teātriem iedalītos līdzekļus un paziņos oficiālo summu.


Написать комментарий