Ābola debijā “Dinamo” kapitulē Dārziņa pārstāvētajam “Ak Bars”

foto dinamoriga.eu
foto dinamoriga.eu

Vakar Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) spēlē zaudējumu piedzīvoja Rīgas "Dinamo" hokejisti, kas savu līdzjutēju priekšā ar 0:3 atzina uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā kluba Kazaņas "Ak Bars" pārākumu. Jāpiebilst, ka Dārziņš visu rindās aizvadīja pirmo spēli pēc savainojuma sadziedēšanas.

Šī rīdziniekiem bija pirmā spēle pēc pārtraukuma. Uzreiz pēc iepriekšējās spēles novembra sākumā pret Minsku no amata tika atbrīvots rīdzinieku līdzšinējais galvenais treneris Peka Rautakalio, tādejādi šovakar debiju galvenā trenera pienākumu pildītāja amatā piedzīvoja Artis Ābols.

Spēles sākums rīdziniekiem bija pagalam neveiksmīgs. Jau mača 19.sekundē pēc Morozova piespēles Telkvistu pārspēja Kapanens, nostādot "Dinamo" iedzinēju lomā – 0:1. Lai arī turpinājumā labas izdevības pretinieku vārtiem bija mūsu trešajai maiņai, arī Jēkabam Rēdliham, kopumā iniciatīva bija viesu pusē, kas uzbruka biežāk un aktīvāk. Spēles 18.minūtē rīdzinieki neizmantoja iespēju pie pretinieku vārtiem, bet viesi drīz vien nodemonstrēja, kā jāgūst vārti – pie ripas vārtu priekšā nonāca Pesonens, kurš meta precīzi – 0:2.

Otro trešdaļu "Dinamo" uzsāka vairākumā, vienubrīd pat uzspēlēja piecatā pret trijiem, taču reālas vārtu gūšanas iespējas izveidot nespēja. Aktīvi pretinieku vārtu priekšā bija Karsums, Cibuļskis un Indrašis ar Džonsonu, taču vai nu sekmīgi pretinieku vārtos spēlēja Baruļins vai arī pašiem pietrūka precizitātes uzbrukuma noslēguma fāzē. Kopumā otrajā trešdaļā rīdzinieki uzbruka krietni biežāk par oponentiem, tomēr metienu realizācija, kā jau pēdējā laikā ierasts, nebija līmenī... Arī otro periodu rīdzinieki noslēdza ar divu vārtu deficītu.

Trešā perioda sākumā vairakkārt uzbruka viesi, sagādājot darbu Telkvistam, bet pēc pāris minūtēm Baruļinam darbu sagādāja jau mūsu aizsargi Sotnieks un Laviņš – pirmā metiens lidoja nedaudz vārtiem secen, bet Laviņa metienu Baruļins ne bez grūtībām tvēra. Diemžēl mūsu iespējas atspēlēties samazināja Ankipāna un Galviņa noraidījumi, tomēr rīdzinieki nepadevās un izprovocēja uz pārkāpumu arī viesus. Mača 56.minūtē laba iespēja bija Karsumam, taču Mārtiņš to neizmantoja, bet uzreiz pēc tam noteikumus pārkāpa Indrašis, atkal atstājot dinamiešus mazākumā. Pēdējā minūtē Telkvists tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, bet viesi to izmantoja, sešas sekundes pirms mača beigām iemetot trešo ripu mūsu vārtos – 0:3.

Tādejādi "Dinamo" piedzīvoja jau otro sauso zaudējumu pēc kārtas. Par labāko spēlētāju rīdzinieku rindās tika atzīts Mikaels Telkvists.

Lauris Dārziņš pretinieku rindās laukumā pavadīja deviņas minūtes, trešajā trešdaļā izdarīja divus metienus pa rīdzinieku vārtiem, bet savā atgriešanās spēlē pie rezultativitātes punktiem tomēr netika.

15.11.2012 , 08:45

sportacentrs.com


Написать комментарий