Kuveitas investori vēlas pārdot 'Aston Martin' kompāniju

publicitātes foto
publicitātes foto

Kuveitas investīciju kompānija "Investment Dar", kurai pieder 64 procenti "Aston Martin" akciju, plāno pārdot savu daļu šajā britu autoražotājā. Šobrīd esot nolīgta konsultatīvā kompānija "Rothschild", kas nodarbosies ar potenciālo pircēju atlasi un darījuma noslēgšanu, vēsta "Bloomberg" ar atsauci uz vairākiem anonīmiem, procesam pietuvinātiem avotiem.

Pēc provizoriskas informācijas, starp potenciālajiem "Aston Martin" markas pircējiem ir indiešu koncerns "Mahindra & Mahindra" un japāņu autoražotājs "Toyota". Kuveitas investīciju kompānija par savām "Aston Martin" akcijām plāno saņemt 800 miljonus ASV dolāru, tomēr, pēc "Bloomberg" avotu domām, potenciālie pircēji nebūs gatavi tik daudz maksāt. Atgādinām, ka 2007. gadā "Investment Dar" iegādājās šīs "Aston Martin" akcijas no "Ford" koncerna par 805 miljoniem dolāru.

"Investment Dar" vēlme pārdot "Aston Martin" akcijas saistītas ar šīs Kuveitas investīciju kompānijas zaudējumiem, kas kopš globālās ekonomiskās dižķibeles sasniedz jau piecus miljardus dolāru.

Pirms mēneša "Aston Martin" oficiāli paziņoja, ka kompānija nav pārdošanā un tā paliks līdzšinējo akcionāru īpašumā.


Написать комментарий