Daugavpils novada delegācija smēlās pieredzi Bordo, Francijā 1

foto dnd.lv
foto dnd.lv

Mūžizglītības programmas „Leonardo Da Vinci” ietvaros Daugavpils novada domes speciālisti pavadīja nedēļu franču pilsētā Bordo. Daugavpils novada delegāciju pārstāvēja Izglītības pārvaldes speciālisti, karjeras konsultanti un novada izglītības iestāžu direktori.

Galvenais brauciena mērķis bija apmainīties izglītības sistēmā gūtajā pieredzē. Vizītes laikā delegācija apmeklēja Informācijas centru jauniešiem CIJA, Nodarbinātības un integrācijas aģentūru, kuru darbības mērķis ir 16-25 gadu vecu jauniešu nodarbinātība un ikdienas dzīves attīstīšana.

Bordo, Francijā viesi no Daugavpils novada piedalījās arī interaktīvajās darbnīcās, apsprieda ar franču skolotājiem pedagoģiskā darba metodes, aktuālos jautājumus un problēmsituācijas.

Daugavpils novada speciālisti uzzināja, ka Francijas skolās liela uzmanība tiek pievērsta vidusskolēnu karjeras ievirzei, reizi nedēļā tiek rīkotas karjeras orientācijas stundas, organizējot izglītojošas mācību ekskursijas un Karjeras dienas, kuru ietvaros notiek tikšanās ar uzņēmējiem.

Mūsu speciālisti ne tikai guva jaunas zināšanas, bet arī pilnveidoja savas franču valodas zināšanas un tuvāk iepazinās ar Bordo vēsturi un kultūru. Katrs pedagogs par mācībām Francijā saņēma profesionālās pilnveides sertifikātu un eiropasi.


Написать комментарий

Kādi ģīmji!!!